Lamia Bedioui & Σόλης Μπαρκή

“... Fin’Amor είναι μεσαιωνική έκφραση που χρησιμοποιήθηκε απο τους τροβαδούρους του 12ου και 13ου αιώνα και δηλώνει τον ιδανικό, τον Τέλειο Έρωτα. Η έννοια αυτή σημαίνει διαρκής πόθος και αναζήτηση του Απόλυτου, κάτι εξ ορισμού άπιαστο,ουτοπικό…

Το βαλς των ψυχών

Οι πρωτότυπες συνθέσεις της Φένιας Χρήστου συναντούν τον ζεστό ήχο του Διονύση Βερβιτσιώτη στο βιολί και δίνουν ραντεβού στον πολυχώρο πολιτισμού Διέλευσις.

33 στροφές με τη Λίνα

Η Λίνα Νικολακοπούλου επιλέγει και φέτος το κέντρο της πόλης και την ιστορική αίθουσα του «Παρνασσού» για να παρουσιάσει στις 13, 20 και 27 του Δεκέμβρη τρεις ξεχωριστές μουσικές παραστάσεις που σχεδίασε και επιμελείται καλλιτεχνικά με τον τίτλο «33 στροφές με τη Λίνα».

Nana Simopoulos World Jazz Quintet

Η Nana Simopoulos επιστρέφει με το μουσικό της σύνολο στη σκηνή του Half Note Jazz Club από την Νέα Υόρκη, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, όπου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό κομμάτι από τη νέα της δουλειά, εμπνευσμένη από ένα νέο πειραματικό ομαδικό φωνητικό πρότζεκτ.

Εμμελώς Ποιήσωμεν

Μετά το πολύ επιτυχημένο και νοσταλγικό αφιέρωμα του Οκτωβρίου στη Σοφία Βέμπο, έρχεται ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο αφιέρωμα στο Νοέμβριο, τον μήνα της Ποίησης, ο οποίος θα ενώσει τις τέχνες της Ποίησης και της Μουσικής, που ανθίζουν και καρποφορούν προσφέροντας πάντα αγαπημένες πορείες και νάματα πνευματικού φωτός με τίτλο: ''Εμμελώς Ποιήσωμεν'' Στοχασμοί και Μελωδίες με θέα τον άνθρωπο.

Μουσικός διάλογος με εικαστικά έργα στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Στο πλαίσιο της επετειακής έκθεσης Η τέχνη της γραμμής. Hommage à Gounaro ΙΙ το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μουσικό δρώμενο.

Συναυλίες Δεκεμβρίου 2019

Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41 Αθήνα - ΤΗΛ.: 210 3634000 - www.nakas.edu.gr

Lamia Bedioui & Σόλης Μπαρκή

H Lamia Bedioui και ο Σόλης Μπαρκή, μας μεταφέρουν το σφυγμό της Γής, σε μια συναυλία πρωτότυπη με πολλούς ρυθμούς και ηχητικά τοπία.

Fenia Christou - Michalis Porfyris

Οι πρωτότυπες συνθέσεις της Φένιας Χρήστου συναντούν το βελούδινο ήχο του Μιχάλη Πορφύρη, στο βιολοντσέλο την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στην γκαλερί δημιουργών στην Κηφισιά.

Three lands and three lives

Η ομποΐστα Sofia Brito και η πιανίστα Ingrid Sotolarova αποτελούν το Duo Reencontros. Δύο διαφορετικές γενιές – μαθήτρια και δασκάλα. Δύο διαφορετικές εθνικότητες - Πορτογαλία και Τσεχία.

“4 Concerti Grossi”, a preparar l’ avvenire

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 20:30 μ.μ. στην αίθουσα Ωδείο Φίλιππος Νάκας παρουσιάζεται από το κιθαριστικό σύνολο Guitarte η συναυλία με τίτλο “4 Concerti Grossi”, a preparar l’ avvenire, μουσική των συνθετών Corelli, Geminiani, Händel, Vivaldi σε μεταγραφή για 7 κιθάρες από τον Νίκο Χατζηελευθερίου.

Circling Bach: 6 suites

Η βιολίστα Ίρις Λουκά, έχοντας πραγματοποιήσει με επιτυχία μια σειρά σόλο συναυλιών στην Αθήνα, επανέρχεται τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών για να ερμηνεύσει έξι σουίτες για σόλο τσέλο του Jοhann Sebastian Bach στη βιόλα.

Ένα ταξίδι μέσα από 423 χορδές

Μια μουσική παράσταση, πλημμυρισμένη από τον υπέροχο ήχο της άρπας οργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συνεχίζει να ταξιδεύει τον πολιτισμό μας σε κάθε πόλη.

Music of the Night

Οι Era Musicale έρχονται στo ΙΔΙΟΜΕΛΟ το Σάββατο 9 Νοεμβρίου με τη μουσική παράσταση Music of the Night, που τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Νυκτερινές Φαντασίες

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών στο Μουσείο Μπενάκη - Σάββατο 9 Νοεμβρίου, 20:30

Fin'Amor

H Lamia Bedioui και ο Σόλης Μπαρκή μας μεταφέρουν το σφυγμό της Γής με ένα album πρωτότυπο,με πολλούς ρυθμούς και ηχητικά τοπία. Τραγούδια απο διάφορα μέρη του κόσμου ( Αλγερία, Παλαιστίνη, Υεμένη, Αίγυπτο, Σεφαραδίτικα, Γαλλία, περιοχή των Εσκιμώων, Λαπωνία ) από τον 13ο μέχρι τον 20ο αιώνα, αυτοσχεδιασμοί και προσωπικές συνθέσεις. Μια σύμπραξη μεταξύ φωνής και κρουστών.

Η αρχόντισσα και ο αλήτης

Μια μουσική παράσταση με τον «Λαθρεπιβάτη» τραγουδοποιό ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ στον ρόλο του «αλήτη» και τη μεσόφωνο της Λυρικής σκηνής και όχι μόνο ΜΑΡΙΑ ΜΙΚΙΔΟΥ στον ρόλο της «αρχόντισσας» .

Πρόγραμμα Οκτώβρη στο Zp87

Zp87 - Ζωοδόχου Πηγής 87- Εξάρχεια

Το trio cubares live στην Galerie Δημιουργών!!!

Το Trio Cubares έρχεται ανανεωμένο να μας ταξιδέψει σε μαγικούς μουσικούς κόσμους, να μας μεταφέρει μελωδικά στο χώρο και το χρόνο, κρύβοντας στις αποσκευές του τις πιο όμορφες μελωδίες.." κάπου στην παλιά Αθήνα, ακούγοντας Jazz Standards και πίνοντας Ρούμι και κόκα κόλα, κάθεται ο Μάνος Χατζιδάκις στο πιάνο και.." Τα υπόλοιπα θα τα ζήσουμε από κοντά το Σάββατο 5 /10 στη Gallery Δημιουργών στις 21.30. Σας περιμένουμε!

Ρεσιτάλ για 2 πιάνα στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά τις Εκλεκτικές Συγγένειες Ι, που παρουσίαζε συνθέτες και μουσική του μπαρόκ (Γεράσιμος Χοϊδάς και Baroque Project Orchestra, Μουσείο Μπενάκη 28/2/2016) , ο Γεράσιμος Χοϊδάς συγκεντρώνει πάλι έναν κύκλο συνθετών που συνδέονται πνευματικά με δεσμούς άλλοτε προφανείς και άλλοτε εν είδη αναφοράς, μουσικής, μορφικής, υφολογικής.

Lamia Bedioui & Solis Barki (live)

“... Fin’Amor είναι μεσαιωνική έκφραση που χρησιμοποιήθηκε απο τους τροβαδούρους του 12ου και 13ου αιώνα και δηλώνει τον ιδανικό, τον Τέλειο Έρωτα. Η έννοια αυτή σημαίνει διαρκής πόθος και αναζήτηση του Απόλυτου, κάτι εξ ορισμού άπιαστο,ουτοπικό...”