Εθνικό  Ωδείο παράρτημα Ξάνθης

Ο Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Εθνικό Ωδείο παράρτημα Ξάνθης έχουν τη χαρά να παρουσιάσουν δυο νέες Ξανθιώτισσες πιανίστριες σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ πιάνου.

Την Καρά Μερβέ από την τάξη της Αντιγόνης Μηλαράκη σε ένα προσωπικό ρεσιτάλ πιάνου-παρουσίασης προγράμματος πτυχίου με έργα Μπαχ, Μπετόβεν, Σοπέν, Μοσκόβσκυ, Μότσαρτ, Ντεμπυσί, Καλομοίρη
Και την Μπατσάκη Φαίδρα από την τάξη της Χρυσούλας Στανκιδου σε προσωπικό ρεσιτάλ πιάνου-παρουσίασης προγράμματος δεξιοτεχνίας με έργα Μπαχ, Μπετόβεν, Σοπέν, Ραχμάνινοφ, Χατζιδάκι

Η Μερβέ Καρά γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1994. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο παράρτημα Ξάνθης του Εθνικού Ωδείου το 2012 στην τάξη της κ. Μηλαράκη Αντιγόνης. Το 2012 πέτυχε στο τμήμα μουσικών σπουδών του ΑΠΘ συνεχίζοντας παράλληλα τις σπουδές στις στο πιάνο και στα ανώτερα θεωρητικά στην τάξη του κ. Γιώργου Σεργκενλίδη. Το 2018 έλαβε μέρος στις θερινές εξετάσεις του Εθνικού ωδείου και έλαβε το πτυχίο αρμονίας με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ». Το καλοκαίρι θα δώσει εξετάσεις για το πτυχίο του πιάνο ενώ παράλληλα συνεχίζει τις μουσικές τις σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά και το φλάουτο.

Η Φαίδρα Μπατσάκη γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1999. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνο στο παράρτημα Ξανθής του Εθνικού Ωδείου στην τάξη της κ. Ειρήνης Χάιτα. Το 2011 συνέχισε τα μαθήματα στην τάξη της κ. Χρυσούλας Στανκίδου. Το 2017 ξεκίνησε τις σπουδές στις στο πανεπιστήμιο Heriot Watt στο Εδιμβούργο στο τμήμα Χημείας ενώ παράλληλα προετοιμαζόταν για το πτυχίο πιάνο. Το 2018 έλαβε μέρος στις θερινές εξετάσεις του Εθνικού Ωδείου και έλαβε το πτυχίο πιάνο με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ». Το καλοκαίρι θα δώσει εξετάσεις για το δικαίωμα δεξιοτεχνίας ενώ παράλληλα προετοιμάζει πρόγραμμα για το δίπλωμα πιάνο.

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης (οικία Μ. Χατζιδάκι) το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 19:00, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για όλους.

Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης
Δνση επικ. 12 Αποστόλων & Οδ. Ανδρούτσου ΤΚ 67100, Ξάνθη,
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Pin It