Καλοκαιρινό residency στο Κινητήρας στούντιο: Μουσική και Παραστατικές Τέχνες

Παρουσίαση Residency Μιλάνο - Αθήνα – Σύρος

Τρεις πόλεις
Τρεις χώροι
Τρεις καλλιτέχνες χορού

Ένα τελικό προϊόν

Πώς ο χώρος που ζούμε εμπνέει τη δημιουργία; Πού είναι το κοινό έδαφος ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές πόλεις; Πού είναι τα σημεία της διαφοράς;

Η Ιρανή μουσικοσυνθέτρια με έδρα το Άμστερνταμ, Aftab Darvishi- αφού επισκεφθεί το Μιλάνο- καταφθάνει στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου όπου θα συνεργαστεί με τη χορεύτρια Ευγενία Σιγαλού, μέλος της ομάδας Κiνητήρας χοροθέαμα και τον κιθαρίστα Αλέξανδρο Παπαθανασίου, μέλος του συγκροτήματος Puta Volcano για τη δημιουργία ενός σόλο που θα παρουσιαστεί στις 4 Αυγούστου στις 20.00 στο Κινητήρα studio.

Λόγω περιορισμένων θέσων, είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 210 9248328.

Είσοδος ελεύθερη

Η παρουσίαση θα γίνει στα πλαίσια του προγράμματος residency: καλλιτέχνες με κρίση

Γεννημένη στην Τεχεράνη-Ιράν το 1987, η Aftab Darvishi είχε την πρώτη μουσική της επαφή με το βιολί στην ηλικία των 5. Καθώς μεγάλωνε ήρθε σε επαφή με περισσότερα όργανα όπως το Kamancheh (Ιρανικό έγχορδο όργανο) και το πιάνο. Σπούδασε μουσική στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης και μετά την αποφοίτησή της, άρχισε να συνεργάζεται σε πολλά έργα με τη σχολή θεάτρου του πανεπιστημίου, καθώς και με άλλους καλλιτέχνες συνδυάζοντας τη μουσική με κινούμενα σχέδια, θεατρικές παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους, κλπ. Το 2010 μετακόμισε στο Άμστερνταμ-Ολλανδία προκειμένου να σπουδάσει Σύνθεση για ταινίες (Composing for film) στο Conservatorium Van Amsterdam. Η δημιουργία ασυνήθιστων φωνητικών συνδυασμών και η ανάμιξη διαφορετικών μουσικών πολιτισμών υπήρξε και εξακολουθεί να είναι έμπνευσή της στο μουσικό της ταξίδι. Αυτή τη στιγμή ζει στο Άμστερνταμ, όπου συνθέτει, διδάσκει και μελετά μουσική Karnatic (κλασική μουσική της Νότιας Ινδίας) με τον Rafael Reina.
www.aftabdarvishi.com

Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.kinitirastudio.com
Facebook page: Kinitiras-Studio

Pin It