Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΜουσικήΒελοσιράπτορας: Ο δεινόσαυρος του 2011

Βελοσιράπτορας: Ο δεινόσαυρος του 2011

kasabianBy CeKompo, 09-07-2013. Η αλήθεια είναι ότι έχω εμμονές. Ή μήπως να πω καλύτερα ότι "τρώω" κολλήματα; Ούτε αυτό ακούγεται καλό. Τέλος πάντων, αυτό που με χαρακτηρίζει είναι ότι πολλές φορές έχω την ανάγκη να ακούσω ένα μουσικό κομμάτι ή και ένα ολόκληρο άλμπουμ ξανά και ξανά,

πολλές φορές, λες και ο στόχος μου είναι είτε να μάθω τους στίχους κάθε τραγουδιού, είτε να καταλάβω κάθε μουσικό όργανο που παίζει. Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτή η επιμονή, καθώς ούτε μουσικός είμαι ούτε κριτική μουσικής κάνω. Πιστεύω, όμως, ότι από τη στιγμή που θα μου συμβεί αυτό, το τραγούδι ή το άλμπουμ με έχει κερδίσει! Εκεί που νιώθω ότι προσεγγίζω τους διαφορετικούς λόγους της δύναμης που έχουν οι μουσικοί και οι δημιουργίες τους, ουσιαστικά είναι αυτές οι ίδιες οι δημιουργίες που με έχουν προσεγγίσει και σαν σειρήνες με γοητεύουν.

Αποφάσισα, λοιπόν, να "εκθέσω" τις δικές μου σειρήνες μήπως και με αυτόν τον τρόπο ανακαλύψω τους λόγους της "μαγείας" τους. Στο δρόμο αυτό μπορεί να αντιληφθούν κάποιοι ότι έχουν γοητευτεί με τον ίδιο τρόπο ή κάποιοι άλλοι μπορεί να επηρεαστούν (θετικά ελπίζω). Τα συγκροτήματα, τα μουσικά άλμπουμ και τα κομμάτια στα οποία θα αναφερθώ δεν θα είναι πάντα ό,τι πιο επίκαιρο παίζεται. Άλλωστε σκοπός μου δεν είναι να κάνω κριτική, υπάρχουν άλλοι που κάνουν τη δουλειά αυτή πολύ καλά. Είναι λογικό επομένως, να αναφερθώ σε περιπτώσεις που ανήκουν σε ό,τι μου αρέσει και προτείνω. Σα να ήμουν ραδιοφωνικός παραγωγός. Έτσι, θα ακολουθήσω μία σειρά όχι χρονική, αλλά θα μπορούσα να την πω ραδιοφωνική. Σήμερα θα ακούσουμε:

Kasabian - Velociraptor!

Οι Άγγλοι Kasabian είναι ένα από τα συγκροτήματα που κατάφεραν να γίνουν ευρέως γνωστοί με indie rock διάθεση, απευθυνόμενοι σε κοινό με pop αλλά και με πιο ψαγμένα ακούσματα, παρουσιάζοντας ήχο στα χνάρια των Oasis, Primal Scream και The Stone Roses, αλλά με ένα ιδιαίτερο στυλ που τους έκανε να ξεχωρίζει. Ο 4ος δίσκος της καριέρας τους, Velociraptor!, μας δείχνει το συγκρότημα από το Leicester πιο ώριμο. O ήχος του δεν αλλάζει, ως σύνολο, από τα γνωστά μονοπάτια του συγκροτήματος που άρχισαν το 1997, και την παρουσία του πρώτου ομότιτλου δίσκου του το 2004, πλην όμως προχωρά τους Kasabian ένα βήμα πιο πέρα. Days Are Forgotten, Re-wired, Man Of Simple Pleasures, Goodbye Kiss είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια του δίσκου που ακούστηκαν και αγαπήθηκαν από το παγκόσμιο και ελληνικό κοινό από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του, τον Σεπτέμβρη του 2011.
Στην Vevo σελίδα τους στο YouTube μπορούμε να δούμε οπτικοποιημένα τα προαναφερθέντα, αλλά και το αγαπημένο Switchblades Smiles και Neon Noon.
Σαν σύνολο μιλάμε για έναν δίσκο που πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που δημιούργησαν και αξίζει, άσχετα με τα ακούσματα που μπορεί να έχει ο καθένας μας, μία τουλάχιστον ακρόαση.

Kasabian – Switchblade Smiles

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

CeKompo

CeKompo

Ο CeKompo γεννήθηκε στο Αγρίνιο και ζει στην Πάτρα. Είναι λάτρης της μουσικής και του κινηματογράφου και του αρέσει να εκφράζει τις σκέψεις του για εκείνες τις δημιουργίες που επίμονα τον προσεγγίζουν και σαν σειρήνες τον γοητεύουν. Γράφει για ό,τι απολαμβάνει σε ήχους και εικόνες και με αυτόν τον τρόπο, «εκθέτοντας» δηλαδή τις σειρήνες του, προσπα...

Περισσότερα Άρθρα από τον ίδιο Αρθρογράφο

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα είναι:

 
Δευτέρα, 23 Σεπ. 2019 - 19:42:13
 

Newsletter

ΑρχικήΜουσικήΒελοσιράπτορας: Ο δεινόσαυρος του 2011 Top of Page