independent.gr

πολιτιστικό περιοδικό (και όχι μόνο)
www.independent.gr

«..εδώ όλα τα λουλούδια ανθίζουν...»

«Όχι δεν είναι χίμαιρα
να καβαλάμε τ' όνειρο τη θείαν ετούτη μέρα
που όλα, ορατά κι αόρατα, κι' εμείς και τ' άτια μας κι οι θεοί,
στην ίδια ορμάμε μέσα αιώνια σφαίρα !»
Άγγελος Σικελιανός

2013: Δημιουργήσαμε ένα νέο διαδικτυακό περιοδικό Τέχνης λειτουργώντας πάντα με τις αρχές της ελεύθερης έκφρασης και της ανεξάρτητης σκέψης. Γι αυτό άλλωστε και το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για τον σχεδιασμό και τη λειτουργία είναι ανοικτού κώδικα (open source).

Το περιοδικό μας δεν έχει ανούσια κουτσομπολιά, ούτε ενοχλητικές διαφημίσεις, για να έχουμε εξαρτήσεις για το τι θα δημοσιεύουμε. Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν για τη δήθεν αντικειμενικότητα. Είμαστε υποκειμενικοί και μας αρέσει, όπως μας αρέσει να παρασυρόμαστε από τα «πάθη μας» και να μη μαθαίνουμε από αυτά. Είμαστε αδέσμευτοι και δεν είμαστε παράρτημα διαφημιστικής εταιρείας.

Το independent.gr περιοδικό που αφορά όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού. Δημιούργημα μιας ομάδας ανθρώπων που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο των Τεχνών, το περιοδικό φιλοδοξεί και είναι:

  • Ένας χώρος που αναδεικνύει τον πολιτισμό που παράγεται – ειδικά στην περιφέρεια - τον πολιτισμό που αφήνει αδιάφορο τα μεγάλα Μ.Μ.Ε, μιας και δεν έχει τον παράγοντα «κέρδους-υψηλής θέασης».
  • Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς να προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά τους.
  • Αφυπνίζει τη συλλογική συνείδηση και εμψυχώνει την αυτόβουλη δράση, διασκεδάζει, ενημερώνει, προβληματίζει.
  • Προωθεί τους καλλιτέχνες, τους χώρους τέχνης, αλλά και τις πολιτιστικές δραστηριότητες των καλλιτεχνικών ομάδων που αποτελούν το πιο ζωντανό κομμάτι στις πόλεις.
  • Το independent.gr είναι ένα μέσο ενημέρωσης με άποψη και γνώμη που δεν μένει αμέτοχο για τα τεκταινόμενα και παρεμβαίνει είτε μέσω του διαδικτύου, είτε οργανώνοντας πολιτιστικά γεγονότα σε συνεργασία πάντα με φορείς που έχουν να επιδείξουν ποιότητα και συγκροτημένη άποψη.
  • Μια ενημερωτική πολιτιστική ιστοσελίδα δημιούργημα ανθρώπων https://independent.gr/αρθρογράφοι που εξ ιδίων, καταβάλλουν προσπάθειες μακριά από ανταγωνισμούς και κερδοσκοπικά συμφέροντα.
  • Κάθε μήνα και μια νέα ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ με κοινωνικοπολιτικούς στόχους.
  • Οι αναγνώστες μπορούν συνεχώς να ενημερώνονται μέσω του RSS Feed για κάθε μορφή τέχνης ξεχωριστά www.independent.gr/πληροφορίες-rss
  • Ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, πρόταση βίντεο του μήνα κ.λπ.

Το independent.gr προκαλεί και προσκαλεί το χρήστη του διαδικτύου να πάψει να είναι παθητικός αλλά να δραστηριοποιηθεί και να συμμετέχει είτε γράφοντας άρθρα, σχόλια, κριτική είτε στέλνοντας ανταποκρίσεις τοπικού ενδιαφέροντος. Στηρίξτε μια ιστοσελίδα ελεύθερης έκφρασης που προβάλλεται ακόμη και η πιο ασήμαντη έως την πιο σημαντική εκδήλωση ιδιαίτερα του εναλλακτικού πολιτισμού.

Στείλτε το δελτίο τύπου για την εκδήλωση σας ανάλογα με τη μορφή τέχνης https://independent.gr/επικοινωνία. Ανάδειξε τον πολιτισμό της περιφέρειας, της γειτονιάς σου, για ν' ακουστεί και η άλλη όψη των πραγμάτων.

Θα μας βρείτε επίσης... FacebookGroup Independent.gr και στο  Twitter @independentgr.

Για τη Συντακτική Επιτροπή
Παναγιώτης Χιονίδης (Αρχισυντάκτης)

Το λογότυπο* αποτελεί έναν συγκερασμό εικόνων, συμβόλων και σημασιών. Είναι εμπνευσμένο από το τριαντάφυλλο του (πρώην) online περιοδικού cineek, κλεισμένο σε έναν κύκλο για να θυμίζει την κόρη του ματιού, του προηγούμενου σήματος, δηλαδή, του independent.gr. Ταυτόχρονα, θυμίζει τον φακό της φωτογραφικής μηχανής και το διάφραγμα με τις μεταλλικές λεπίδες, έτοιμο να ανοιγοκλείσει για να αποτυπώσει ακόμα μία στιγμή. Έτσι, το μάτι γίνεται θεατής αλλά και δημιουργός. Αλλά πρώτα απ'όλα είναι ένα λουλούδι που ανθίζει. Τα χρώματα παραμένουν τα ίδια. Κόκκινο του πάθους και της δημιουργίας. Μαύρο της σοβαρότητας και της σκοτεινής αίθουσας που αναμένει τους θεατές. Λευκό της αγνότητας και της οθόνης όπου φανερώνονται όλα εκείνα τα λουλούδια που ανθίζουν. Η γραμματοσειρά που επιλέχθηκε είναι η GFS Artemisia της Εταιρείας Ελληνικών Τυπογραφικών Στοιχείων, η οποία σχεδιάστηκε από τον ζωγράφο-χαράκτη Τάκη Κατσουλίδη.

* Το σήμα-λογότυπο επιμελήθηκε η γραφίστρια Πατσιαλού Κωνσταντίνα, εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ευχαριστούμε δημόσια τον web master του περιοδικού κ. Μάνεση Αθανάσιο www.impression-estudio.gr 

Pin It