Ημερίδες

Ηλεκτρονικό περιοδικό για τις τέχνες και τον πολιτισμό.
  1. Συνέδριο «Δημοκρατία & Τέχνη: Προκλήσεις και Προοπτικές» - Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 / 10:00-14:00

  2. Η Creo Dance Company και η χορογράφος Πωλίνα Κρεμαστά σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση της κινητικής έρευνας «Απόγειος» - από την πράξη στην θεωρία η οποία θα διεξαχθεί εν είδη Ημερίδας, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρες 13:30 – 21:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου Τσίλλερ, Εθνικό Θέατρο.

  3. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο-ΕΑΠ/Προπτυχιακό Πρόγραμμα -Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Ισπανική Πρεσβεία διοργανώνουν διεθνές Συνέδριο με θέμα «80 χρόνια από τη λήξη του Ισπανικού Εμφυλίου-Αφιέρωμα στον Edward Malefakis», που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, από την Πέμπτη 4 έως και το Σάββατο 6 Απριλίου 2019. (09:00 - 19:30)

  4. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Α΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και την Camera Zizanio, διοργανώνουν Διημερίδα με τίτλο:

  5. Ο ορισμός της έννοιας της συλλογής, τα κίνητρα που καθοδηγούν τους συλλέκτες, αλλά και τα κριτήρια ταξινομήσεων των συλλογών τους, ο δημόσιος ή ιδιωτικός χαρακτήρας τους, η ιστορικότητά τους, οι πολιτικές συγκρότησης, αλλά και δωρεών τους, τα πρακτικά ζητήματα οργάνωσης και τεκμηρίωσής τους, μαζί με τη διαχείριση και προβολή τους, είναι ορισμένα από τα ζητήματα που θέτουν οι συμμετέχοντες στην ημερίδα με τίτλο «Συλλογές έργων τέχνης: Από το ιδιωτικό στο δημόσιο» που θα πραγματοποιηθεί στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης) το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, ώρες 11:00-15:00. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για το κοινό.