Ανώνυμοι άνθρωποι - Διάσημα πορτραίτα

Στο πλαίσιο του ENERGY ATHENS 2020, διοργανώνουμε Εργαστήριο Εγκαυστικής με τον Εικαστικό και Συντηρητή Έργων Τέχνης Κωνσταντίνο Βερούτη, στο EUROPEAN CENTRE ATHENS, Μητροπόλεως 74, Αθήνα.

 

 

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, Ώρα: 18.00-20.30
EVENT FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/1581111402027508/

 

Λίγα λόγια για το εργαστήριο:
Ένα εργαστήριο για ενήλικες, βασισμένο στα πορτρέτα του Φαγιούμ. Τα αινιγματικά αυτά πορτρέτα, άξια σύγκρισης με τα πορτρέτα αυτοκρατόρων σε νομίσματα και αγάλματα, ζητώντας το μερίδιο τους στην αιωνιότητα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την γνωριμία με τα πορτρέτα και την τεχνική κατασκευής τους, την εγκαυστική. Στο εργαστήριο ο εικαστικός Κωνσταντίνος Βερούτης θα παρουσιάσει το τρόπο ζωγραφικής και τα υλικά κατασκευής τους.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να ζωγραφίσουν με κερομπογιές ένα αντίγραφο πορτρέτου, σε χαρτόνι όπου είναι σχεδιασμένο ένα πρόσωπο.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Βερούτη:
Είναι Εικαστικός- Συντηρητής έργων τέχνης. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Η αγάπη του για την ζωγραφική τον οδήγησε σε σπουδές συντήρησης έργων τέχνης. Έχει δουλέψει στο Υπουργείο Πολιτισμού για πολλά χρόνια με αντικείμενό του ζωγραφικά έργα. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση και την εκτέλεση μουσειακών συλλογών. Από το 1993 έχει παρακολουθήσει μαθήματα αγιογραφίας και ελεύθερου σχεδίου. Ασχολείται επαγγελματικά από το 2010 και με την ζωγραφική έχοντας 3 ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό του και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές. Διδάσκει την τεχνική της αυγοτέμπερα και της εγκαυστικής σε ενήλικες.

Facebook Pages:
Konstantino Da Bianco Torre
ΣΥΝ ΔΕΩ

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στο 210 3428511.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περιορισμένος αριθμός ατόμων.
Το εργαστήριο είναι ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

 

THE EUROPEAN CENTRE
Mitropoleos 74, Athens, Greece, 10653, Tel: 210 3428511
www.contemporaryspaceathens.com
www.europeanarch.eu
www.chi-athenaeum.com

Pin It