Επικοινωνία  με εικόνες

Με την εικονογράφηση ή αλλιώς οπτική επικοινωνία ζωντανεύουν τα κείμενα με σχέδια και χρώματα.

 

Στο σεμινάριο αυτό, θα κάνουμε αναδρομή από τις πρώτες εικόνες των ανθρώπων μέχρι και σήμερα. Θα δούμε πώς οι εικόνες ήταν μέσο γραφής και επικοινωνίας και το πώς εξελίχθηκαν με τον χρόνο.

Θα μάθουμε να εικονογραφούμε από τίτλους βιβλίων, κείμενα μέχρι ολόκληρα παραμύθια!

Στις συναντήσεις του σεμιναρίου, θα δοθεί ιδιαίτερη βάση τόσο στην θεωρία της οπτικής αφήγησης όσο και στην πρακτική και τις τεχνικές της. Θα αναφερθούμε σε σημαντικούς εικονογράφους κλασικούς και μοντέρνους καθώς και σε ζωγράφους που έχουν επηρεάσει με τις τεχνικές τους την τέχνη της εικονογράφησης.

Μέσα από σημειώσεις, video, βιβλία κι εξάσκηση, θα μπορέσουμε να μπούμε ευχάριστα στον μαγικό κόσμο της τέχνης της οπτικής επικοινωνίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσες κι όσους έχουν φαντασία και όρεξη για δημιουργία και για τη συμμετοχή τους σ' αυτό, δεν απαιτούνται γνώσεις σχεδίου.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ανακαλύψουμε το στιλ μας ,να ζωντανέψουμε τα κείμενα με εικόνες και να περάσουμε τις σκέψεις μας στο χαρτί, έτσι απλά, με ένα μολύβι!

Εισηγήτρια: Ελευθερία Εμμανουηλίδου, Εικονογράφος

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 12 δίωρες συναντήσεις, κάθε Πέμπτη, 18:00-20:00 και το κόστος συμμετοχής είναι 85,0€/μήνα (75,0 φοιτητών/ανέργων).

Η πρώτη συνάντηση είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2411 στις 18:00. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.kipos-seminaria.gr.
Κήπος
Πολυχώρος δημιουργικής έκφρασης και απασχόλησης
Γλάδστωνος 9, Θεσσαλονίκη
https://kipos-seminaria.gr/el/

Pin It