Δημοκρατία και Τέχνη: Προκλήσεις και Προοπτικές

Συνέδριο «Δημοκρατία & Τέχνη: Προκλήσεις και Προοπτικές» - Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 / 10:00-14:00

Απόγειος - από την πράξη στην θεωρία

Η Creo Dance Company και η χορογράφος Πωλίνα Κρεμαστά σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση της κινητικής έρευνας «Απόγειος» - από την πράξη στην θεωρία η οποία θα διεξαχθεί εν είδη Ημερίδας, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρες 13:30 – 21:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου Τσίλλερ, Εθνικό Θέατρο.

80 χρόνια από τη λήξη του Ισπανικού Εμφυλίου

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο-ΕΑΠ/Προπτυχιακό Πρόγραμμα -Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Ισπανική Πρεσβεία διοργανώνουν διεθνές Συνέδριο με θέμα «80 χρόνια από τη λήξη του Ισπανικού Εμφυλίου-Αφιέρωμα στον Edward Malefakis», που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, από την Πέμπτη 4 έως και το Σάββατο 6 Απριλίου 2019. (09:00 - 19:30)

Η αξιοποίηση του κινηματογράφου στο σχολικό περιβάλλον

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Α΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και την Camera Zizanio, διοργανώνουν Διημερίδα με τίτλο:

«Συλλογές έργων τέχνης: Από το ιδιωτικό στο δημόσιο»

Ο ορισμός της έννοιας της συλλογής, τα κίνητρα που καθοδηγούν τους συλλέκτες, αλλά και τα κριτήρια ταξινομήσεων των συλλογών τους, ο δημόσιος ή ιδιωτικός χαρακτήρας τους, η ιστορικότητά τους, οι πολιτικές συγκρότησης, αλλά και δωρεών τους, τα πρακτικά ζητήματα οργάνωσης και τεκμηρίωσής τους, μαζί με τη διαχείριση και προβολή τους, είναι ορισμένα από τα ζητήματα που θέτουν οι συμμετέχοντες στην ημερίδα με τίτλο «Συλλογές έργων τέχνης: Από το ιδιωτικό στο δημόσιο» που θα πραγματοποιηθεί στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης) το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, ώρες 11:00-15:00. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για το κοινό.

«Όψεις της Ανεξάρτητης Εικαστικής δημιουργίας στην Ελλάδα του σήμερα»

Συμπόσιο του Ορίζοντα Γεγονότων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στις 13 - 14 Απριλίου 2018

Θέατρο – νεαρό κοινό- ψυχαγωγία, εκπαίδευση

Η Ένωση μη Κερδοσκοπικών Θιάσων διοργανώνει το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 ημερίδα με θέμα

«Φεστιβάλ Πολιτισμού, μνημεία και Πόλη: ένας διάλογος σε εξέλιξη»

Το Ερευνητικό Εργαστήριο Ιστορίας & Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης με υπεύθυνη την επίκουρη καθηγήτρια Αμαλία Κωτσάκη σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου οργανώνει συνάντηση με θέμα:

Αφιέρωμα στον κιθαρίστα Δημήτρη Φάμπα

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμου και Νεολαίας του Δ.Αθηναίων και ο Σύλλογος Φίλων της Κιθάρας "Δ.Φάμπας" διοργανώνουν διημερίδα αφιερωμένη στον σπουδαίο κιθαρίστα, συνθέτη και δάσκαλο Δημήτρη Φάμπα, στις 9 και 10 Απριλίου στον Πολυχώρο "Αννα & Μαρία Καλουτά" (Αγ. Σώστης) με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων χωρίς την παρουσία του.

«Εθνικό δίκτυο ψηφιακής τεκμηρίωσης της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς»

Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα το έργο «Εθνικό δίκτυο ψηφιακής τεκμηρίωσης της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11.00 στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28)

«ΥΦΑΣΜΑ»

Ημερίδα Συντήρησης - 6 Νοεμβρίου 2015. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θέσπισε και καθιέρωσε στο πλαίσιο των δράσεων του, τη διεξαγωγή ημερίδων συντήρησης, με πρωτοβουλία του τμήματος Συντήρησης, Χημικών και Φυσικών ερευνών και Αρχαιομετρίας του μουσείου.

1ο Διεθνές Συμπόσιο Θεραπειών Μέσω Τέχνης

Μια πολύ ιδιαίτερη διοργάνωση, που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε θεσμό, διοργανώνει από την Πέμπτη 17 έως και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, η επιστημονική, μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ψυχολογία – Τέχνη».

40o Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ερευνα του Χορού

Αθήνα, 1-5 Ιουλίου 2015. Πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός στο χώρο της μελέτης του χορού. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να παρουσιαστούν πρωτοποριακές εργασίες σε ένα μεγάλο κοινό επαγγελματιών, δασκάλων χορού, χορογράφων, ερευνητών, κριτικών και διοργανωτών. Προσεγγίζει όλες τις μορφές του χορού, καλλιτεχνικά και επιστημονικά.

Θεσσαλονίκη, πόλις εύξεινος-πολύξενος

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, καλεί το κοινό την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, ώρα 7:30 μμ. στην πρώτη Ημερίδα που διοργανώνει στο πλαίσιο της Περιοδικής Έκθεσης

«27ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου. – Ημερίδα»

Την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι του Πολιτισμού ημερίδα για την εποχή της Αναγέννησης, η οποία λειτούργησε σαν προπομπός του 27ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου.

«Έρως-Αντέρως: Μια συνάντηση στο Χρόνο και τις Τέχνες 2015»

Ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη "Η ΟΜΑΔΑ" διοργανώνει την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, ημερίδα

Το Μέλλον του Οικοτουρισμού στην Ελλάδα

Ημερίδα Εργασίας με θέμα «Το Μέλλον του Οικοτουρισμού στην Ελλάδα» πραγματοποιείται την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

«Δίκαιο και τέχνη»

Πέμπτη 4. Δεκεμβρίου 2014, 10.00-17.00
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
αμφιθέατρο Στέφανος Δραγούμης)