PACT Workshops - νέος κύκλος δωρεάν σεμιναρίων ξεκινά!

ΔΩΡΕΑΝ κατόπιν επιλογής – Υποβολή αιτήσεων: 16/11 – 04/12/2022 - 16 - 28 Ιανουαρίου 2023, Αθήνα: 1ο PactWorshop: Μακινίστες/Grip

 

«Αν ζούσε ο Ντα Βίντσι, θα ήταν μακινίστας!»

Αυτό είχε πει ο βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας Woody Omens. Και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πως, αν έπρεπε να πάει στην έρημο, δυο πράγματα θα έπαιρνε μαζί του: ένα καλό βιβλίο κι έναν καλό μακινίστα!

Θέλεις να μάθεις κι εσύ να χειρίζεσαι αυτό το εντυπωσιακό μηχάνημα; Θέλεις να είσαι άνθρωπος-κλειδί σε κινηματογραφικά γυρίσματα; Έχεις ευρηματικότητα και φαντασία; Έλα να τις αξιοποιήσεις! Ενημερωτικό βίντεο: PACT WORKSHOPS MACHINISTAS

Η Ένωση Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (PACT), σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Athens Film Office, και το Global Greek Film Initiative of LA Greek Film Festival, σε συνέχεια των δράσεων για την επιμόρφωση νεοεισερχομένων συνεργατών στον οπτικοακουστικό τομέα, ξεκινά ένα νέο κύκλο workshops για τις τεχνικές ειδικότητες της παραγωγής, με στόχο την επιμόρφωση διοικητικών, καλλιτεχνικών και τεχνικών συνεργατών, ώστε να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται για να ενταχθούν στην παραγωγή και να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες ανάγκες του κλάδου.

Η αρχή θα γίνει με την ειδικότητα του μακινίστα. Η αρχή θα γίνει με την ειδικότητα του μακινίστα. Ο μακινίστας είναι βασικός συνεργάτης του διευθυντή φωτογραφίας και εκτελεί την κίνηση της κάμερας επινοώντας γρήγορες και οικονομικές λύσεις. Ένας επαγγελματίας μακινίστας έχει γνώσεις σχετικά με την κάμερα, τις κατασκευές, την ξυλουργική, τη μηχανική, και όλα τα συστήματα ανάρτησης και κίνησης της κάμερας. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τα μυστικά της ειδικότητας του μακινίστα από καταξιωμένους διδάσκοντες του εξωτερικού, και θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μακινιστικά μηχανήματα σε πραγματικές συνθήκες γυρίσματος και σε πραγματικούς χώρους διεξαγωγής των γυρισμάτων.
Οι εκπαιδευτές είναι της γαλλικής σχολής κινηματογράφου Louis Lumiere https://www.ens-louis-lumiere.fr/en/

Τα εργαστήρια διοργανώνονται από της PACT www.pact.gr με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Athens Film Office, του Global Greek Film Initiative, και με χορηγίες των εταιριών/μελών της PACT, με χορηγίες των εταιριών/μελών της PACT, καθώς και με χορηγίες εταιριών-συνεργατών και προμηθευτών της PACT.  
Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 70 ωρών (10 ημέρες x 7 ώρες), προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ στους συμμετέχοντες και η γλώσσα εργασίας τους είναι η αγγλική.

Περισσότερες πληροφορίες και προδιαγραφές συμμετοχής στο επίσημο site της PACT, στο https://workshops.pact.gr και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συντονισμός PactWorkshops: Πόλυ Τρανίδου
Υπεύθυνη Σπουδών: Λένα Ράμμου

PACT WORKSHOPS-ΜΑΚΙΝΙΣΤΕΣ |ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Στη σελίδα https://workshops.pact.gr/ πρέπει να υποβληθούν μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2022, από τον κάθε υποψήφιο τα εξής:

1. Βιογραφικό σημείωμα και
2. Επιστολή προθέσεων (γιατί θέλω να συμμετάσχω;)

Θα ακολουθήσει προσωπική συνέντευξη από επιτροπή, θα αξιολογηθούν οι συμμετέχοντες και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

 

Λίγα λόγια για την PACT.GR

H PACT.GR ιδρύθηκε το 1973 και εκπροσωπεί τις εταιρείες που:

 Παράγουν την πλειονότητα των επικοινωνιακών έργων στην Ελλάδα (διαφημιστικές ταινίες, διαχείριση εκδηλώσεων, ραδιοφωνικά σποτ, μουσικές παραγωγές, και σχεδιασμό ήχου).
 Προσελκύουν στην Ελλάδα διεθνείς οπτικοακουστικές παραγωγές και τους παρέχουν υπηρεσίες παραγωγής.
 Συμπαράγουν ταινίες μεγάλου μήκους που αποσπούν σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή Φεστιβάλ.
 Αναπτύσσουν έργα που ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες και διαδραστικά μέσα.
 Παράγουν τηλεοπτικά προγράμματα.
 Επενδύουν στις ψηφιακές τεχνολογίες για τα γυρίσματα, καθώς και για την επεξεργασία ήχου και εικόνας.
 Υποστηρίζουν νέους σκηνοθέτες, καλλιτεχνικούς συντελεστές, και τεχνικό προσωπικό.
 Μέλη της PACT.GR είναι σήμερα 35 εταιρείες με εξέχουσες παραγωγές και πλούσια δραστηριότητα στο ενεργητικό τους.

Η PACT GR είναι μέλος των:
 CFP-Ε European Federation for Commercial Film Producers
 ΣΕΕ Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας
 ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών
 Συμμαχία για την Ελλάδα

Pin It