Φεστιβάλ Νάξου 2015 – Απολογισμός

Φτάνοντας στη λήξη του το Φεστιβάλ Νάξου 2015 συμπληρώνει μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά στην 15ετή πορεία του. Η εφετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από τον τίτλο “Falling Apart” (καταρρέω) της εικαστικής έκθεσης των: Νίκου Αλεξίου, Κωστή Αντωνιάδη, Ingbert Brunk που μας επέτρεψε να διατρέξουμε το κλίμα της γενικότερης κατάρρευσης - ευτυχώς - μέσα από την τέχνη.

Η δυνατή απήχηση της έκθεσης όπως ομολογούν οι επισκέπτες, δεν προέκυψε μόνο από την αισθητική αξία των έργων αλλά και από την ανάπτυξη τους στο φυσικό περιβάλλον του νησιού, από τον ουσιαστικό κι όχι σχηματικό διάλογο με τους ιδιαίτερους χώρους (πύργο Μπαζαίου, ερειπωμένο μοναστήρι καλορίτσας, αρχαιολογικό μουσείο ναού Δήμητρας).

Μεγάλη ικανοποίση όμως άντλησαν και οι θεατές των υπόλοιπων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

Η συναυλία του Κωστή Μαραβέγια, της Έλλης Πασπαλά με τον Βασιλικό, του Josep Tero, ο μονόλογος της Άννας Βαγενά, η εξαιρετική performance του Δάφνι Κόκκινου αφιερωμένη στην Pina Bausch, οι παιδικές παραστάσεις, ο κινηματογράφος, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, όλα δημιούργησαν αυτό που ξέρουμε πλέον καλά να βιώνουμε στο Φεστιβάλ, διοργανωτές και φιλότεχνοι, μια όαση αναψυχής στη μέση της Νάξου και του κόσμου, που μας περιβάλλει.

Μια όαση που χρόνο με τον χρόνο δημιούργησε, κέρδισε, εκπαίδευσε ένα πιστό κοινό, φίλους, συνεργάτες, υποστηρικτές, χορηγούς και εθελοντές που συμβάλλουν όλοι στο αποτέλεσμα και την επικοινωνία του, προσφέροντας στη Νάξο ένα ακόμα ελκυστικό ταξιδιωτικό πλεονέκτημα.

Η αποτίμηση της εφετινής διοργάνωσης παρά τις αντίξοες συνθήκες, αξιοθαύμαστη. Ο αναστοχασμός όμως της δεκαπενταετούς πορείας μας, μας προσφέρει την ικανοποίηση ενός ολοκληρωμένου πολιτιστικού έργου με διάρκεια, δυναμική και δυνατότητα διεύρυνσης αφού το Φεστιβάλ Νάξου αποτελεί από το 2013 τον πυρήνα του Κύκλου Κυκλάδων, το δίκτυο πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των νησιών της Νάξου, της Πάρου, της Σαντορίνης και της Τήνου.

Με πολλές ευχές για έναν παραγωγικό χειμώνα και καλή αντάμωση στην επόμενη καλοκαιρινή διοργάνωση.
Η δημιουργική ομάδα του Φεστιβάλ Νάξου

E. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.naxosfestival.grwww.bazeostower.gr