1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει

Ο Δήμος Χανίων, η Λέσχη για τη Διάδοση της Νοηματικής Επικοινωνίας και η Εσαεί εν Ροή (Πολιτιστικός Οργανισμός Θεσσαλονίκης) φέρουν την εκκίνηση του 1ου Πανελληνίου Φεστιβάλ σύμπραξης ΚΩΦΩΝ & ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ με συμπράττοντες .. Κρήτες Πολίτες... και επίτιμους καλεσμένους καλλιτεχνικά σχήματα και

ακαδημαϊκούς από τη λοιπή Ελλάδα, με στόχο α) την ανάδειξη των τοπικών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών θησαυρών (λαϊκές τέχνες, λαϊκή παράδοση, παραδοσιακή μουσική, παραδοσιακοί χοροί και προβολή των τουριστικών/ περιβαλλοντικών θησαυρών της Περιφέρειας Κρήτης, β) την φιλοξενία έντεχνων καλλιτεχνικών σχημάτων που εμπλέκουν κωφούς ή σχετίζονται με την υποκουλτούρα τους, γ) την ενίσχυση της συνέργειας κάθε συμπολίτη μας στη δημιουργική ευπραξία, δ) τη συσπείρωση των κωφών ανά την Ελλάδα που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν έντονη εσωτερική διάσπαση των κοινοτήτων τους και ε) την καταπολέμηση του κοινωνικού ρατσισμού και αποκλεισμού με σύμπραξη κωφών και ακουόντων για την αποπεράτωση αυτής της φιλόδοξης καλλιτεχνικής δράσης.

festKofon

Τόπος: ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΧΑΝΙΑ – ΚΡΗΤΗ
Ημερομηνία: 18.07.2013
Ώρα: 11:00-23:30

akouontes-fest1Καλούνται, λοιπόν, καλλιτεχνικά σχήματα κωφών ή ακουόντων που εμπλέκουν τη Νοηματική Γλώσσα, ν παρουσιάσουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες. Καλύπτονται έξοδα διατροφής και διαμονής, 4-5 άτομα ανά ομάδα.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν καλλιτεχνικά εργαστήρια και δρώμενα υπαίθριου χώρου, εκθέσεις, παραστάσεις, συμπόσιο διαλόγου ακαδημαϊκών, δημοτικών αρχών και καλλιτεχνικών σχημάτων, βιντεοπροβολές περί πολιτισμού και τουρισμού ανά την Περιφέρεια Κρήτης (Νομοί Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνης & Χανίων), συγκροτήματα Κρητικών Παραδοσιακών Χορών & Μουσικής και κρητικά εδέσματα.

Pin It