Η μουσική των ανθρώπων

Η γκαλερί Luminous Eye εγκαινιάζει με ιδιαίτερη χαρά, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:00 στον χώρο της, την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Σοφίας Βικάτου «Η μουσική των ανθρώπων» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του ομότιτλου φωτογραφικού λευκώματος της Σοφίας Βικάτου από τις εκδόσεις «ΚΕΔΡΟΣ».

Οδοιπορικό στο Ιράν

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 20:00 διοργανώνεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα ανοιχτή παρουσίαση για το κοινό του φωτογραφικού «Οδοιπορικού στο Ιράν» των Αδριανού Λέκκα και Ρούλας Σιλιντζή.

Faces, everyday life in Africa

Η εθελοντική ομάδα Share, Love, Travel διοργανώνει στον πολυχώρο TAF-The Art Foundation (Νορμανού 5, Μοναστηράκι) την ομαδική έκθεση φωτογραφίας "Faces, everyday life in Africa", τα έσοδα της οποίας θα υποστηρίξουν την αποστολή στο χωριό Mtakuja στην Τανζανία. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 12 – 8 μμ από τις 6 έως και τις 16 Φεβρουαρίου 2020.

Αρμένιοι Φωτογράφοι της Νίκαιας 1922-1960

Οι «Αρμένιοι Φωτογράφοι της Νίκαιας 1922-1960» μας περιμένουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη ΄Ντίνος Κατσαφάνας΄ από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 12 Απριλίου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα.

Μνήμη της πόλης

Το f14-κοινόν φωτογράφων σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την περιοδική φωτογραφική έκθεση με τίτλο ‘μνήμη της πόλης’ στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων Γ΄ του ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. - Παραγωγή – Επιμέλεια – Μουσειογραφικός σχεδιασμός: f14-Κοινόν Φωτογράφων

Jenny Wong # Australia

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την ομαδική έκθεση “Cityscapes” στο χώρο της από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και μέχρι την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020.

Αιθίοψ - Ethiopian

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος το δίγλωσσο, φωτογραφικό λεύκωμα «Αιθίοψ - Ethiopian» της ομάδας του βιωματικού εργαστηρίου της Μάρως Κουρή στις φυλές της κοιλάδας του ποταμού Όμο στην Αιθιοπία.

Takis Panotopoulos # 1

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει στο χώρο της τη φωτογραφική ομάδα «Διαδορμές» στην έκθεση “my Egypt”.

 Θραυσματικές Εικόνες Γυναικών: Περί σαγήνης

Μία έκθεση σκληρής φωτογραφίας του Βασίλη Καρκατσέλη (Επ’ αφορμή ένα βιβλίο, επ’ ευκαιρία μίας παράστασης)

Mostly Black

Ένα φωτογραφικό πανόραμα θα περιμένει όσους επισκεφθούν τη Blank Wall Gallery από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Κρυφός κήπος

«Βλέποντας το έξω αναγνωρίζουμε το μέσα. Στο έξω αναγνωρίζουμε αυτό που είμαστε και μέσα μας. Στον κρυφό μας κήπο κρύβουμε όλους μας τους θησαυρούς. Αυτούς που ανακαλύπτουμε σιγά- σιγά. Σε αυτούς που κατασταλάζουμε και εκεί που είμαστε ολόκληροι.

Αναδρομές

Παρουσίαση – Προβολή του έργου του φωτογράφου Γιώργου Γκιζάρη.

Duality

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του πρώτου βιβλίου του φωτογράφου Στέλιου Παπαρδέλα, με τίτλο “Duality”, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 8.30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Ζιαζιά (Ροδόπης 48, στη Χαραυγή).

2084

Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Rey Facundo Vidarte # Argentina

Η έκθεση της Blank Wall Gallery με τίτλο «People & Winter” θα ανοίξει τις πόρτες της για το κοινό την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και ώρα 8:00μμ.

Retrospective Photography Exhibition

Η Blank Wall Gallery παρουσιάζει την Αναδρομική Έκθεση της Γιώτας Κουλιανού από 22 έως 27 Νοεμβρίου.

The String Project

Η Blank Wall Gallery φιλοξενεί το έργο 2 βραβευμένων φωτογράφων από την Αμερική με τίτλο “THE STRING PROJECT”, στα πλαίσια της διεθνούς περιοδείας τους.

Γιάννης Κουλλιάς «Ανθρώπινη παρουσία»

Ο Γιάννης Κουλλιάς επιστρέφει στην γκαλερί του Black Duck με μία προσωπική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανθρώπινη παρουσία».

Ταξίδι στο Μαρόκο με τον Πάνο Γκαβάνα

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Πάνου Γκαβάνα με τίτλο «Ταξίδι στο Μαρόκο».

Το χρώμα του νερού

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας τοπίου του Θεόδωρου Παπαγεωργίου με τίτλο «Το χρώμα του νερού», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Zoya Malhova # Russia # Untitled

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει μία σειρά φωτογραφιών με εγκαταλειμμένα κτίρια από όλο τον κόσμο από την 1η Νοεμβρίου και μέχρι τις 13.