Διαγωνισμός Φωτογραφίας Καλλιτεχνικού Γυμνού

Οι φωτογραφίες που θα διακριθούν θα πάρουν μέρος στην έκθεση Γυμνά Βλέμματα ΙΙΙ που θα γίνει στο Cinemarian 20-22 Νοεμβρίου 2020.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας στο πλαίσιο του ArtWalk 5!

Λίγες μέρες μένουν ακόμα για την έναρξη του φετινού 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 5 και οι εκπλήξεις είναι πολλές.

Other People

Για δύο μέρες ο φωτογράφος και performer Je_on Papageorgiou θα βρίσκεται στο Cinemarian (Σισμανή 16, Νέος Κόσμος, μετρό ΦΙΞ) για να παρουσιάσει την τέταρτη προσωπική του έκθεση "Other people".

E- photomarathon Patras, ΗΔΥΦΩΣ

1-8 Μαΐου-2020 - 8 ημέρες- 8 θέματα – 8 φωτογραφίες

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Χανίων

Το Chania International Photo Festivalμε συνδιοργανωτές τη Blank Wall Galleryκαι το Δήμο Χανίων διοργανώνει φέτος το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Χανίων (Cip Festival). Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 12 έως 19 Αυγούστου 2020 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ).

Roger Ballen. Shadows of the mind

Το διαρκές ενδιαφέρον του φωτογράφου Roger Ballen για το περιθώριο της Νοτίου Αφρικής και την εξέλιξη της προσωπικής αισθητικής του στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών αποτυπώνει η νέα έκθεση του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τίτλο “Roger Ballen. Shadows of the mind” που εγκαινιάζεται την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 στις 19:30 στην Αποθήκη Α’ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Monochrome

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Monochrome” όπου θα παρουσιαστούν φωτογραφίες καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

A Glimpse of Nature: From Greenland to Greece

Η Govedarou Art Gallery, Γ.Παπανδρέου 5 (πρώην Ανθέων, στάση Γεωργίου) διοργανώνει στο χώρο της την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γερμανού φωτογράφου Achim Dittrich με τίτλο “A Glimpse of Nature: From Greenland to Greece”.

The Beauty of the Earth

Ένα φωτογραφικό ταξίδι με πολλά τοπία θα περιμένει όσους επισκευθούν τη Blank Wall Gallery από τις 28 Φεβρουαρίου έως τη 1 Μαρτίου.

Η μουσική των ανθρώπων

Η γκαλερί Luminous Eye εγκαινιάζει με ιδιαίτερη χαρά, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:00 στον χώρο της, την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Σοφίας Βικάτου «Η μουσική των ανθρώπων» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του ομότιτλου φωτογραφικού λευκώματος της Σοφίας Βικάτου από τις εκδόσεις «ΚΕΔΡΟΣ».

Οδοιπορικό στο Ιράν

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 20:00 διοργανώνεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα ανοιχτή παρουσίαση για το κοινό του φωτογραφικού «Οδοιπορικού στο Ιράν» των Αδριανού Λέκκα και Ρούλας Σιλιντζή.

Faces, everyday life in Africa

Η εθελοντική ομάδα Share, Love, Travel διοργανώνει στον πολυχώρο TAF-The Art Foundation (Νορμανού 5, Μοναστηράκι) την ομαδική έκθεση φωτογραφίας "Faces, everyday life in Africa", τα έσοδα της οποίας θα υποστηρίξουν την αποστολή στο χωριό Mtakuja στην Τανζανία. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 12 – 8 μμ από τις 6 έως και τις 16 Φεβρουαρίου 2020.

Αρμένιοι Φωτογράφοι της Νίκαιας 1922-1960

Οι «Αρμένιοι Φωτογράφοι της Νίκαιας 1922-1960» μας περιμένουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη ΄Ντίνος Κατσαφάνας΄ από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 12 Απριλίου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα.

Μνήμη της πόλης

Το f14-κοινόν φωτογράφων σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την περιοδική φωτογραφική έκθεση με τίτλο ‘μνήμη της πόλης’ στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων Γ΄ του ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. - Παραγωγή – Επιμέλεια – Μουσειογραφικός σχεδιασμός: f14-Κοινόν Φωτογράφων

Jenny Wong # Australia

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την ομαδική έκθεση “Cityscapes” στο χώρο της από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και μέχρι την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020.

Αιθίοψ - Ethiopian

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος το δίγλωσσο, φωτογραφικό λεύκωμα «Αιθίοψ - Ethiopian» της ομάδας του βιωματικού εργαστηρίου της Μάρως Κουρή στις φυλές της κοιλάδας του ποταμού Όμο στην Αιθιοπία.

Takis Panotopoulos # 1

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει στο χώρο της τη φωτογραφική ομάδα «Διαδορμές» στην έκθεση “my Egypt”.

 Θραυσματικές Εικόνες Γυναικών: Περί σαγήνης

Μία έκθεση σκληρής φωτογραφίας του Βασίλη Καρκατσέλη (Επ’ αφορμή ένα βιβλίο, επ’ ευκαιρία μίας παράστασης)

Mostly Black

Ένα φωτογραφικό πανόραμα θα περιμένει όσους επισκεφθούν τη Blank Wall Gallery από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Κρυφός κήπος

«Βλέποντας το έξω αναγνωρίζουμε το μέσα. Στο έξω αναγνωρίζουμε αυτό που είμαστε και μέσα μας. Στον κρυφό μας κήπο κρύβουμε όλους μας τους θησαυρούς. Αυτούς που ανακαλύπτουμε σιγά- σιγά. Σε αυτούς που κατασταλάζουμε και εκεί που είμαστε ολόκληροι.

Αναδρομές

Παρουσίαση – Προβολή του έργου του φωτογράφου Γιώργου Γκιζάρη.