Με αφορμή το σώμα

Η Chili Art Gallery σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Με αφορμή το σώμα», του Άγγελου Παπαγγελή, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 6.00μμ.

 

Ο Χρήστος Κοτσιρέας (Φωτογράφος και καθηγητής Σημειολογίας Εικόνας και Οπτικής Επικοινωνίας) σημειώνει μεταξύ άλλων για το έργο του Άγγελου Παπαγγελή:
Το σώμα ορίζει την ύπαρξη μας.
Φιλοξενούνται, προστατεύονται και κοσμούν εντός του, εγκέφαλος και καρδιά, η σκέψη κυριολεκτικά και το συναίσθημα μεταφορικά.
Το σώμα αποτελεί τον φορέα της πολυδιάστατης υπόστασής μας, αφού έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται και να συσσωρεύει την βιωματική εμπειρία μέσα από τις αισθήσεις του και στη συνέχεια να γίνεται το μοναδικό μέσο έκφρασής μας.
Κι αν από το σώμα όλα ξεκινούν κι όλα σ’ αυτό καταλήγουν γίνεται εύκολα αντιληπτό για ποιο λόγο χρησιμοποιήθηκε διαχρονικά από κάθε μορφής εξουσία, πότε ενοχοποιημένο κι άλλοτε χυδαιοποιημένο, ως εργαλείο στην προσπάθεια χειραγώγησης της ανθρώπινης βούλησης.
Ο Άγγελος Παπαγγελής κατανοώντας βαθιά τα στερεότυπα που παράγουν και αναπαράγουν τα διάφορα κοινωνικά πρότυπα, μέσα από τις εικόνες που δημιουργεί θέλει να δώσει πολλά μηνύματα.
Όπως ο ίδιος δηλώνει επιχειρεί μία αναπαράσταση χρόνου, τρόπου και σχέσεων.
Το γυναικείο σώμα με τον τεράστιο συμβολισμό που το συνοδεύει, αυτό που μας γεννάει, μας ομολογεί μας εξομολογεί, μας φιλοξενεί, μας συγχωρεί, μας παραχωρεί και μας διδάσκει την ζωή, αποτυπώνεται μοναδικά στις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες του σε συνδυασμό με πολλαπλά μοτίβα μάσκας.
Ενώ, εν πρώτης, τοποθετεί τον φόβο απέναντι στην επιβολή, την αμηχανία απέναντι στον εξαναγκασμό και την απορία απέναντι στον περιορισμό καταλήγει στο αισιόδοξο μήνυμα ότι η ομορφιά μπορεί να νικήσει την υποκρισία.

Άγγελος Παπαγγελής (Βιογραφικό)
Γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε στην περιοχή του Ζωγράφου. Εργάζεται σε πιστωτικά ιδρύματα σε διάφορα τμήματα και επίπεδα ευθύνης. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 1995 και εκφράζεται μέσα από τον φακό του πάνω σε πολλές θεματικές που προκαλούν το ενδιαφέρον του τόσο αισθητικά όσο και τεχνικά. Είναι μέλος της φωτογραφικής ομάδας Photopia από το 2013. Έχει πάρει μέρος σε διαγωνισμούς και ομαδικές εκθέσεις και αυτή είναι η πρώτη ατομική του έκθεση.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 15 έως 26 Σεπτεμβρίου 2020 κατά τις μέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:30–18:00 και Σάββατο 11:00–15:00 με Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η
έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της
εξάπλωσης του COVID-19.

Σχετικά με την Chili Art Gallery
Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο
του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το
Γκάζι. Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν
να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Ζωγραφική, γλυπτική,
κολλάζ/συνθέσεις, εγκαταστάσεις/κατασκευές, χαρακτική, φωτογραφία μαζί με εφαρμογές
σχεδιασμού και αισθητικής, που αφορούν σε λειτουργικά αντικείμενα και αντικείμενα
καθημερινής χρήσης , όπως κεραμικά, ύφασμα, κόσμημα, γυαλί, έπιπλο, παρουσιάζονται σε
μηνιαία βάση με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και events. Ανακαλύψτε περισσότερα:
undefined

Χορηγός Φωτογράφισης: Studio Kotsireas | www.studiokotsireas.gr

Chili Art Gallery
Δημοφώντος 13-15
Θησείο 11851, Αθήνα
ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ / ΗΣΑΠ ΘΗΣΕΙΟ
τηλ.επικ, tel.nr, 210-7292564, 6936755550
www.chiliart.gr
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Pin It