Στη γη...στη θάλασσα...στον ουρανό...

Έκθεση φωτογραφίας του Γιωργή Λασκαρίδη

Εγκαίνια έκθεσης: 08/05/2017και ώρα 19:15
Διάρκεια έκθεσης: 08/05/2017 - 15/05/2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 19:00-21:30
Σάββατο - Κυριακή 10:30-01:30

Ο Γιωργής Λασκαρίδης είναι γέννημα μα όχι και θρέμμα της Λέσβου. Από πατέρα Πετριανό και μητέρα Μυτιληνιά, γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου έζησε μέχρι το 2006, οπότε και επέστρεψε, για μόνιμη εγκατάσταση στα πάτρια εδάφη της Πέτρας. Όλα τα καλοκαίρια, χωρίς καμιά εξαίρεση, περιλάμβαναν τουλάχιστον μία εβδομάδα, στην μικρή πατρίδα Πέτρα και περιηγήσεις στον πολιτισμό της Λέσβου.
Η ενασχόληση με την φωτογραφία αρχίζει δεκαετίες πριν, χωρίς ποτέ να είναι συστηματική, αφού η επιβίωση έχει μεγάλο κόστος και η φωτογραφία σαν τέχνη, στην Ελλάδα, δεν καλύπτει τες βασικές ανάγκες της ζωής. Παρακολουθεί το ετήσιο τμήμα φωτογραφίας στην «ιστορική» σχολή Σταυράκου.
Είναι τυχερός, καθώς ανδρώνεται κοντά στη φύση και περιβάλλεται από καλλιτέχνες. Νονός του και θείος, ο ζωγράφος και όχι μόνο, Τάκης Ελευθεριάδης. Στενός φίλος του πατέρα, ο ζωγράφος Ορέστης Κανέλλης. Στην Αθήνα, αλλά και τα καλοκαίρια στην Πέτρα, ζει σ’ αυτό το περιβάλλον, που τον μπολιάζει με όλες τες ευαισθησίες και τες καλλιτεχνικές ανησυχίες, αυτής της εξαίρετης παρέας των δημιουργών τέχνης και των φίλων τους, καλλιτεχνών και λογοτεχνών.
Το 1983 παίρνει το δεύτερο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης.
Γίνεται καθηγητής της Αγγλικής φιλολογίας και δημοσιογραφεί σε περιοδικά μοτοσυκλέτας και σκαφών αναψυχής, αλλά πάντα η φωτογραφία, το γράψιμο και τα ταξίδια είναι το κέφι κι η ξεκούραση του.
Με την «ψηφιακή» ευκολία του «σήμερα» στη φωτογραφία και με μειωμένο το άγχος της επιβίωσης και του αύριο, γίνεται ένας συνεπής φωτογράφος, μέλος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (ΦΕΜ) και ξαναπιάνει το «κομμένο» νήμα της συγγραφής.
Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας και τούτη είναι η πρώτη ατομική του έκθεση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
3η ΠΑΡΟΔΟΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΤΚ 811 00 ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΤΗΛ. 22510 – 41555
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.fem.gr