Του κόσμου οι μικρόκοσμοι

Πάνω στο γνωστο ρητο : Όλοι ζούμε στον ίδιο κόσμο αλλά ο καθένας στο δικό του, δούλεψαν αυτή τη φορά οι Φωτοερευνητές διερευνώντας ο καθένας ξεχωριστά την αλληλεπίδραση των ορίων του εξωτερικού κόσμου με τους προσωπικούς μας μικρόκοσμους ...

Έτσι, φιλτράροντας τις άμεσες εικόνες της πραγματικότητας με τα ιδιοβιώματα, τους πόθους και τις ανησυχίες μας , αποτυπώσαμε τα μικροπεριβάλλοντα που θα δείτε στο φιλόξενο χώρο του Ιππο bar – Θησέως 12, Σύνταγμα, Κέντρο- από την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2015 ως την Κυριακή 17 Γενάρη 2016.

Εγκαίνια : Πέμπτη 17 Δεκέμβρη ωρα 21.00
Ωρες επίσκεψης : 20.00-01.00 καθημερινά πλην Δευτέρας

Συμμετέχουν :
Κίμων Αξαόπουλος
Αλεξάνδρα Γεωργίου
Νάσος Καραμαλέγκος
Γιώργος Κρικέλης
Αντώνης Πολυχρονόπουλος
Μαίρη Παλαιολόγου
Αγνή Παχούλη
Αλέκος Τσαμπάς

Επιμέλεια-οργάνωση : Κίμων Αξαόπουλος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΦΩΤΟΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
ΟΜΑΔΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ
http://www.photoerevnites.gr/

H ιδέα της δημιουργίας της ομάδας των Φωτοερευνητών μου γεννήθηκε ήδη από το 1989 όταν ξεκίνησα να διδάσκω στην EΛEYΘEPH ΣΠOYΔH ΦΩTOΓPAΦIAΣ του Πειραϊκού Συνδέσμου.
Σκέφτηκα πως ένας κρίκος που θα συνέδεε όλους τους μελλοντικούς απόφοιτους της σχολής αλλά κι ένα σημείο επαφής και ανταλλαγής φωτογραφικών εμπειριών και εντυπώσεων θα προσέφερε γνώση, τέρψη και δημιουργικότητα σε όλους μας.
Kι επειδή ανέκαθεν με απασχολούσε η έρευνα πάνω στην αποτύπωση της εικόνας αλλά και η διερεύνηση όλων των παραμέτρων που παρεμβαίνουν στην γενικότερη αισθητική , ψυχολογική και κοινωνική λειτουργία του φωτογραφικού μέσου, θεώρησα πως ο τίτλος του Φωτοερευνητή θα μας αντιπροσώπευε όσον το δυνατόν πληρέστερα . . .
Oι Φωτοερευνητές με μεράκι κι ευαισθησία συνεχίζουν να ψάχνουν την εικόνα και να ψάχνονται σαν άνθρωποι και σαν καλλιτέχνες παραμένοντας ανοιχτοί σε κάθε δημιουργική συνεργασία με άλλες ομάδες η μεμονωμένα άτομα . . .

Pin It