Η Αθήνα ψηφίζει… Bollywood!

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου, περισσότεροι από 200 χορευτές σε 44 χορευτικά acts, υπόσχονται μία αξέχαστη εμπειρία στο 7ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών χορών!

Ελάχιστα εισιτήρια έχουν απομείνει για αυτή την πολύχρωμη και ιδιαίτερη γιορτή. Μία ιδέα παράτολμη, που υποστηρίχθηκε, αγαπήθηκε, έγινε θεσμός και πλέον έφτασε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα χορευτικά events της χώρας. Ένας ύμνος στον σεβασμό για τη διαφορετικότητα, την πολυσυλλεκτικότητα, την ποικιλομορφία και την έκφραση του ανθρώπινου σώματος μέσω της τέχνης.

Με τις σαγηνευτικές χορογραφίες του Bollywood αλλά και το ινδικό στοιχείο να πρωτοστατεί, η ιδρύτρια της “1st Bollywood Dance Academy Greece” Άννα Δημητράτου, πλαισιωμένη από τα μέλη της Ακαδημίας και πλειάδα διεθνώς αναγνωρισμένων δασκάλων και χορευτών, οδηγούν το κοινό σταδιακά από την χορευτική παράδοση, ως την εξέλιξη της συγκεκριμένης κουλτούρας στις ημέρες μας. Έτσι, οι παρευρισκόμενοι μαζί με τους χορευτές, θα γίνουν όλοι «μύστες» της αέναης χορευτικής δημιουργίας, δίνοντας το σπουδαίο μήνυμα πως η τέχνη γεννάει πολιτισμό, ενώνει, μα πάνω απ' όλα εξυψώνει τον άνθρωπο στη σφαίρα της χαράς, που είναι η αληθινή του φύση!

Στο Φεστιβάλ θα βρίσκονται καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως o διεθνούς φήμης χορευτής, δάσκαλος και χορογράφος του Bollywood Dance Νaz Choudhury, ιδρυτής των “BOLLYFLEX” από την Αγγλία, η Kinga Malec από την Πολωνία, ο Ινδός χορευτής και χορογράφος Sumon Rudra, η διάσημη χορογράφος και χορεύτρια Sneha Mistri από την Ισπανία, η Ilona Kolachana από την Φινλανδία, η Vinatha Sreeramkumar από την Ισπανία, οι Bolly Deewani από την Γαλλία, η Ιζαμπέλα Καρκαρασβίλη, η Ελισάβετ Δακούτρου και άλλοι εξαιρετικοί καλεσμένοι.

Για 1η φορά στην Ελλάδα η ομάδα BEYOND BOLLYWOOD από το Hong Kong, με τον Καλλιτεχνικό τους Διευθυντή Uday Sathala και την δασκάλα και χορογράφο OXANA BANCHSHIKOVA, οι BOLLYFLEX από τη Μεγάλη Βρετανία, ο Deepak Stephen και οι Salsa Twins από τη Ρωσία, oι TARANG από τη Ρωσία, οι SANAM από τη Λιθουανία, οι INDRADANCE από τη Ρουμανία, οι HIDE από τη Φινλανδία, ο AMINE και οι LADKIYON KA SWAG από τη Γαλλία και πολλά άλλα χορευτικά γκρουπ από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στο πρόγραμμα της Κυριακής εντάξαμε Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς από την Πελοπόννησο. Συμμετέχει ο Σύνδεσμος των εκ Γαστούνης καταγομένων «ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ» με χοροδιδασκάλους τον κ. Γεώργιο Ηλιάδη και την κ. Άντζυ Δρακοπούλου. Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο κ. Χρήστος Φανός και Αντιπρόεδρος ο κ. Απόστολος Στεφανόπουλος. Συμμετέχουν οι Μουσικοί: Τραγούδι: Πανταζή Γιώτα, Κλαρίνο: Χαλκιάς Πέτρος, Λαούτο: Καραϊσκάκης Βαγγέλης, Νταούλια: Ντόμπρος Παρασκευάς, Κωνσταντίνος Μήτσος. Τα κοστούμια προέρχονται από την προσωπική συλλογή του Απόστολου Στεφανόπουλου.

Στo πλαίσιο του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί 5 - 7 Ιουλίου 2019, θα πραγματοποιηθούν επίσης σεμινάρια χορού από μεγάλους δασκάλους, ο 6ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance, μίνι Bazaar αλλά και Ινδικό φαγητό, ένα χαρούμενο Beach Party καλωσορίσματος και πολλές άλλες δραστηριότητες.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression σε συνεργασία με την 1η ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID-UNESCO).

Official Website:
www.bollywoodacademy.gr

Περισσότερες πληροφορίες:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/dance/7o-festival-bollywood-kai-polytismikwn-xorwn/

Τιμή Εισόδου:
Μία παράσταση: 10 ευρώ || Δύο Παραστάσεις: 15 ευρώ

Pin It