Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Any One

AnyOne-900Χορογραφία: Άρτεμις Λαμπίρη - Ερμηνεία: Χαρά Κότσαλη, Ευθύμης Μοσχόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Αλέξης Τσιάμογλου

20-21-22 & 27-28-29 Απριλίου 2018, στις 21:30
Artiria Athens
Λεωχάρους 13, Αθήνα

Μετά την πρόσφατη συνεργασία της με τη Λυρική Σκηνή για την οποία χορογράφησε την Όπερα Rigoletto σε σκηνοθεσία Ν. Πετρόπουλου και μουσική διεύθυνση Η. Βουδούρη και τις δύο τελευταίες προσωπικές της δουλειές On Hope (2016, MIR FESTIVAL σε συνεργασία με το Ελβετικό project The Art of A Culture of Hope) και Me on Top (2015, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση/Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων και στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας) η Άρτεμις Λαμπίρη επανέρχεται με το Any One, αυτή τη φορά, με στόχο τη διερεύνηση της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου μέσα στο «όλον».

Η παράσταση Any One θα παρουσιαστεί στον χώρο τέχνης Artiria Athens για 6 μόνο παραστάσεις, στις 20-21-22, 27-28 και 29 Απριλίου 2018.

Τι σημαίνει να είσαι ο ένας για τον εαυτό σου;
Το χορογραφικό έργο ΑΝΥ ΟΝΕ εστιάζει στον κάθε έναν και διεργάζεται την έννοια της μοναδικότητας μέσα σε διαφορετικές δομές και συνθήκες. Τέσσερις χορευτές συνυπάρχουν στο χώρο, κινούνται μαζί, ενίοτε και με τον ίδιο τρόπο, αλλά ο καθένας χαράζει τη δική του διαδρομή. Οι επιλογές τους καθορίζουν τις μεταξύ τους σχέσεις και διαμορφώνουν τις από κοινού συνθήκες, θέτοντας ερωτήματα και αμφισβητώντας τα όρια μεταξύ προσωπικού και συλλογικού.

Το ANY ONE είναι μία παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στο οικείο και το ανοίκειο, ανοίγοντας χαραμάδες στο παράδοξο, το απρόσμενο, το χιουμοριστικό και το τυχαίο. Είναι ένα παιχνίδι δυνατοτήτων με αυστηρούς κανόνες μεταξύ σωμάτων που άλλοτε επικοινωνούν κι άλλοτε είναι ερμητικά κλειστά, που συνυπάρχουν, συνομιλούν και συν-διαμορφώνουν το τοπίο εν εξελίξει.
Απροσδόκητο και την ίδια στιγμή γνώριμο, το ΑΝΥ ΟΝΕ μελετά την περιπλοκότητα των απλών πραγμάτων, μέσα από μία μινιμαλιστική προσέγγιση.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Χορογράφου:
Η Άρτεμις Λαμπίρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 όπου και εργάζεται τώρα ως χορογράφος, χορεύτρια και χοροδιδάσκαλος. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., χορογραφία στο ArtEZ στην Ολλανδία και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.
Ως χορογράφος έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, βραβευτεί και ανεβάσει δικές της παραστάσεις σε θέατρα στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κροατία, την Ολλανδία και την Ισπανία.
Μερικές απ’ τις παραγωγές είναι: “On Hope” (2016) “Me On Top” με την υποστήριξη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ιδρύματος ΝΕΟΝ (2015), “META” (2014), “FREMD” (2014), “Ανάμεσα” (2012-2013), “(YX)^2” (2012), “Fallinginlove” (2011).
Το 2013 ίδρυσε τη δική της ομάδα «ΜΑΝ» με την οποία συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας (2016), το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση (2015), το φεστιβάλ Δημητρίων το 2013, στο ARCfestival το 2014, κ.α.
Κάνει επιμέλεια κίνησης σε θεατρικές παραστάσεις απ’ το 2012 και πρόσφατα συνεργάστηκε με την όπερα της Λυρικής Σκηνής για την οποία χορογράφησε την Όπερα Rigoletto σε σκηνοθεσία Ν. Πετρόπουλου και μουσική διεύθυνση Η. Βουδούρη.

χρήσιμοι σύνδεσμοι:
https://www.facebook.com/MANdancecompanyArtemisLampiri
https://vimeo.com/artemislampiri
https://www.youtube.com/user/artemislampiri
Χάρτης Τοποθεσίας: https://goo.gl/maps/KxADgrMCvGn

Συντελεστές:
Χορογραφία: Άρτεμις Λαμπίρη
Δραματουργία: Μπετίνα Παναγιωτάρα
Μουσική: Χρήστος Καλκάνης
Εικαστικό Περιβάλλον/Φωτογραφίες: Διονύσης Τσούσης –Baobab Cooperativa
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Επικοινωνία με τον Τύπο: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

Ερμηνεία: Χαρά Κότσαλη, Ευθύμης Μοσχόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Αλέξης Τσιάμογλου

Παραγωγή MAN dance company
Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού

Info:
Τοποθεσία: Artiria Athens, Λεωχάρους 13, Αθήνα
Ημερομηνία: 20-21-22 & 27-28-29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, στις 21:30. Διάρκεια: 50΄
Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 6946605148
Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ
Λόγω της μικρής χωρητικότητας, συστήνεται η κράτηση θέσεων

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Τρίτη, 16 Ιουλ. 2019 - 20:39:38
 

Newsletter

ΑρχικήΧορόςAny One Top of Page