Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΧορόςΣεμινάριο Αφρικανικού χορού

Σεμινάριο Αφρικανικού χορού

antonisΟ αφρικάνικος χορός στην παράδοση αλλά και στην τεχνική του χρησιμοποιεί γυμνά πέλματα και την περιοχή του στέρνου. Το στέρνο είναι η περιοχή του σώματος όπου «κρατάμε» όλα τα έντονα συναισθήματα και τις εντάσεις μας. Κινώντας το στέρνο μέσα από τον αφρικάνικο χορό οδηγούμαστε στο ξεμπλοκάρισμα τυχόν συσσωρευμένων συναισθημάτων, απελευθερωνόμαστε από το «κράτημα» αυτό με επακόλουθο να αναπνέουμε καλύτερα και να αισθανόμαστε πιο «ελαφρείς».

Ο αφρικάνικος χορός βοηθά στην αποβολή του άγχους/ στρες και προκαλεί ευεξία. Λόγω του ότι είναι ομαδικός χορός δημιουργεί μία πραγματική αίσθηση «ασφάλειας» βοηθώντας στην υπέρβαση αναστολών, την ανάπτυξη της επικοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί αμοιβαίο σεβασμό και αλληλοεκτίμηση ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. Ο αφρικάνικος χορός είναι οργανικός χορός και απευθύνεται σε όλα τα σώματα (σωματότυποι) και όλες τις ηλικίες. Είναι απλός και προσιτός, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για την παρακολούθησή του. Χαρακτηρίζεται από ρυθμικότητα, εσωτερικό ρυθμό και επανασύνδεση με το σώμα και τη γη, είναι ένας ευφορικός χορός που τονώνει την αυτοπεποίθηση μέσα από την ομαδικότητα και τη συνεργασία.
Ο αφρικάνικος χορός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα αφρικάνικα κρουστά. Ο ήχος των κρουστών, και πιο συγκεκριμένα ο ήχος του Djembe (ένα από τα πιο δυναμικά κρουστά του κόσμου, πολύ εκφραστικό και με μεγάλη δυνατότητα επικοινωνίας) παραπέμπει στους χτύπους της καρδιάς και χτίζει μία εκρηκτική ατμόσφαιρα γεμάτη πολυρυθμίες και γήινους παλμούς που σε συνδυασμό με τα γυμνά πέλματα, προκαλεί την ενεργοποίηση ολόκληρου του σώματος.
Ο συνδυασμός της πολυρυθμίας με την κίνηση προκαλεί ευφορία και απόλυτη ένωση στην συνολική συνύπαρξη μουσικών και χορευτών.

με την ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ
και τον ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ‏

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 18:00 - 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 12:00 - 15:00
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 40 ευρώ

annaΆννα Καραμήτσου
Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφίες στο Παρίσι (Ψυχοθεραπεία μέσω του χορού και την Ιστορία Χορού στο Πανεπιστήμιο της Sorbonne Paris IV). Απέκτησε ειδική άδεια από τον Peter Goss για την διδασκαλία του συστήματος του.
Σολίστ, χορεύτρια, χορογράφος, καθηγήτρια χορού, τραγουδίστρια και repetitrice σε ομάδες χορού και θεάτρου (Γ.Μέτσης, Χ.Μανταφούνης, Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν-Αηδόνα, Comedie Francaise, Anatol Vassiliev, Editta Braun, Blanca Li, L.Gomes, Χορευτές, Urban Sax, Επαγγελματική Σχολή Χορού Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, κ.ά). Ασχολείται με τον αφρικάνικο χορό από το 1993 (με δασκάλους: Norma Claire, Elsa Wolliaston, Irene Tassembedo, Doumbia Abdou, Mame Leno, Aicha Diallo, Moise Kourouma, Assetou Coulibaly, Ousmane Toure, Yelly Thioune, Mamadama Camara, Gérard Diby, Sourakhata Dioubate, Yama "La Reine de Sabar" Wade, Korotonou Kanté, ντόπιοι δάσκαλοι στο Μαλί/Δ.Αφρική κ.ά), και διδάσκει από το 1997. Έχει συμβάλλει στην εκπαίδευση συνοδείας του αφρικάνικου χορού με αφρικάνικα κρουστά.
Μέλος πολλών καλλιτεχνικών ομάδων και της Σχολής Αφρικάνικων Παραδοσιακών Κρουστών και Χορού των Sega Sidibe και Mamadou Kante, στη Μπαμακό, στο Μαλί (Δ.Αφρική).
Το 2007 ίδρυσε την πρώτη Σχολή Αφρικάνικου Χορού, Μουσικής & Τεχνών στην Αθήνα, «STUDIO SELI KANOU» που στη βασική διάλεκτο του Mali, τα bambara, Seli Kanou σημαίνει Γιορτή ή προσευχή Αγάπης.

Αντώνης Παπαδόπουλος
Μουσικός – Καθηγητής Μουσικής
Έχει ασχοληθεί με ελληνικά και ανατολίτικα παραδοσιακά κρουστά με δασκάλους τους Μιχάλη Κλαπάκη, Okay Temiz, Glen Velez, Misirli Ahmed κ.ά.
Ασχολείται με τα αφρικάνικα κρουστά από το 2001, με Αφρικανούς δασκάλους σε Ευρώπη και Αφρική, (Ponda O'Bryan, Seraphin Zekoua, Yeye, maitre Mare Sanogo, Karim Coulibaly, Sidiki Camara, Dartagnan Camara, Harouna Dembele, Davide Torti, Tomas Guei, Adama Bilorou Dembele, κ.ά).
Συνεργάζεται μόνιμα από το 2003 με την Άννα Καραμήτσου. Το 2004 ιδρύουν την Ομάδα Αφρικάνικου Χορού και Κρουστών «Seli Kanou». Έχει συνεργαστεί σαν solo percussionist αφρικάνικων κρουστών με μουσικές και θεατρικές ομάδες (Seraphin Zekoua, Lopez Lumbu, Ν. Τουλιάτος, Π. Κούρτης, Γ. Παντελεάκη κ.ά).
Το 2004 έλαβε μέρος στην τελετή έναρξης των παραολυμπιακών αγώνων της Αθήνας.
Σπουδάζει κλασικά κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου με καθηγητές τους Κωνσταντίνο Βορίση και Κωνσταντίνο Θεοδωράκο.
Διδάσκει αφρικάνικα κρουστά από το 2004 σε μορφή σεμιναρίων και από το 2007 σε σταθερή βάση στη Σχολή αφρικάνικου χορού, μουσικής & τεχνών, Studio Seli Kanou, στην Αθήνα.

ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ
Ηρώων Πολυτεχνείου 84,
Ερμούπολη – Σύρος

Επικοινωνία:
Τηλέφωνα: 22810-80690, 6944-771449
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Πέμπτη, 22 Αυγ. 2019 - 20:50:34
 

Newsletter

ΑρχικήΧορόςΣεμινάριο Αφρικανικού χορού Top of Page