Την Τρίτη 21Φεβρουαρίου 2017 η γκαλερί « 7 » παρουσιάζει την 7η ατομική έκθεση ζωγραφικής του ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΚΗ
με τίτλο: “ 44 μπλε του τοπίου”
Η έκθεση του Σ.Α. αποτελείται από 44 έργα ζωγραφικής κι ένα ψηφιδωτό. Επεξεργάζεται με τρόπο βιωματικό τοπία του Αποκόρωνα με τα Χανιώτικα βουνά (τις Δαφνομαδάρες & τα Λευκά Όρη) δίνοντας έμφαση στα μπλε. Τα βιομορφικά στοιχεία, τα ωμά, ζωηρά και καθαρά χρώματα (βγαλμένα από το σωληνάριο) καταγράφουν ατμοσφαιρικά τις εναλλαγές του τοπίου ανάλογα με τις εποχές, το χρόνο, τον καιρό και το κλίμα. Μικρά, μεσαία και μεγαλύτερα τοπία έχουν αποκτήσει το δικό τους βλέμμα και κοιτάζουν σιωπηλά τον θεατή.
Ο Σ. Αλεξάκης γεννήθηκε το 1973 στον Κουρνά Χανίων. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης (1997-2000). Φοίτησε στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας [2000-5] Από το 1996 συνεργάζεται με την Πινακοθήκη Κουβουτσάκη.
Ατομικές εκθέσεις (επιλογή)• 33 Εσωτερικά Δεκέμβριος 2006, Γκαλερί 7 (κατάλογος) • King Mino's Lilies Φεβρουάριος 2008, The Hellenic Centre, Λονδίνο (κατάλογος) • Μολυβιά Ιούνιος 2008, No:id Gallery, 26 Calvert Avenue, London (κατάλογος) • 22 Εσωτερικά μοτίβα Γκαλερί 7 Φεβρουάριος 2010 (κατάλογος). Έχει λάβει μέρος σε πολλές θεματικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Από το 2011 συνεργάζεται στην έντυπη έκδοση Manga / Anime στο Τόκιο της Ιαπωνίας
Έργα του βρίσκονται σε Δημόσιες και Ιδιωτικές Συλλογές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Ζει και εργάζεται στην Κρήτη και στην Αθήνα.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 21.02 – 11.03.2017
ΩΡΕΣ : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-2 μ.μ.
Τετάρτη, Σάββατο : 11-3 μ.μ.
Σόλωνος, 20 (106.73) ΑΘΗΝΑ
Τηλ.– Fax: 0302103612050
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.