Σεμινάρια Ensemble Physical Theatre

& Αυτοσχεδιασμού 'Self-with-Others'. Το Kontakt^ Art Club σε συνεργασία με τους Duende Ensemble και τον John Britton (Καλλιτεχνικός διευθυντής του DUENDE International Ensemble) διοργανώνει "Σεμινάρια Ensemble Physical Theatre & Αυτοσχεδιασμού 'Self-with-Others' -Ο εαυτός του performer και η δημιουργική συνύπαρξη με τους άλλους.

Ensemble - Σύνδεση μεταξύ δυναμικών και μοναδικών performer σε ένα ensemble γκρουπ μεγαλύτερης δυναμικότητας από το κάθε άτομο χωριστά.
Ensemble - Πώς να είσαι ο εαυτός σου και πώς να υπάρχεις μαζί με τους άλλους.
Ensemble - Η τέχνη του να δημιουργούμε μια 'ζωντανή performance' που επικοινωνεί πραγματικά.

Το σεμινάριο θα μας μεταφέρει στην καρδιά της έννοιας του ensemble γκρουπ ως κάτι που δημιουργείται από τους ίδιους τους performer, στιγμή προς στιγμή, σε μια συνεχώς εξελισσόμενη σχέση μεταξύ τους.

Ξεκινώντας από την βασική πεποίθηση ότι η performance είναι ευχαρίστηση – και ότι η δουλειά μας ως performers είναι να επιδιώκουμε την ευχαρίστηση στην δράση μας- το σεμινάριο συνδυάζει λεπτομερή και βαθιά σωματική εξάσκηση μέσωδομημένων αυτοσχεδιασμών και κινησιολογικών συνθέσεων ατομικά, σε ζευγάρια και σε γκρουπ.

Η δουλειά αυτή υπογραμμίζεται από ένα σύνολο αρχών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις παραστατικές τέχνες:

• Την σημαντικότητα του να βρίσκουμε ε υ χ α ρ ί σ τ η σ η στην διαδικασία της εξερεύνησης, συνέχειας και συνέπειας της δράσης.
• Η δόμηση της προσοχής, η κατεύθυνση και διοχέτευση της ενέργειας.
• Ο ρόλος της θετικής αξιολόγησης και ανατροφοδότησης.

*Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
σπουδαστές θεατρικών σχολών
επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς
χορευτές/ performers
γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη της σωματικής έκφρασης και του αυτοσχεδιασμού.
**Το σεμινάριο αυτό είναι επίσης ιδανικό για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ή ήδη είναι μέλη σε θεατρικά- χορευτικά ensemble-ομάδες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

1ος Σεμιναριακός Κύκλος
Πέμπτη 9 Μαΐου – Παρασκευή 10 Μαΐου
10πμ – 5μμ. || Διάρκεια: 12 ώρες
**Απευθύνεται σε όσους έρχονται για πρώτη φορά σ' επαφή με την τεχνική του John Britton

2ος Σεμιναριακός Κύκλος
Σάββατο 11 Μαΐου– Κυριακή 12 Μαΐου
11πμ.- 6μμ. || Διάρκεια: 12 ώρες
**Απευθύνεται σε όσους έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν σεμινάρια του John Britton και ενδιαφέρονται να «εμβαθύνουν» σ' ένα προχωρημένο επίπεδο δουλειάς. Επίσης, απευθύνεται και σε όσους παρακολούθησαν τον πρώτο κύκλο (9-10 Μαΐου)

Χώρος : kontakt^art club (Ρεγκούκου 31- Όπισθεν ΟΣΕ)

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
1. Διήμερος Σεμιναριακός Κύκλος (9-10 ή 11-12 Μαΐου)
Διάρκεια 12 ώρες:
85 ευρώ & 75 ευρώ (με έγκαιρη εγγραφή μέχρι τις 25 Απριλίου / για μαθητές προηγούμενων σεμιναρίων του J.Britton / φοιτητές/ ανέργους)

2. Τετραήμερος Σεμιναριακός Κύκλος(9-12 Μαΐου)
Διάρκεια 24 ώρες:
160 ευρώ & 140 ευρώ (με έγκαιρη εγγραφή μέχρι τις 25 Απριλίου / για μαθητές προηγούμενων σεμιναρίων του J.Britton / φοιτητές/ ανέργους)

ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.
Ανώτατος Αριθμός Συμμετεχόντων: 15 άτομα
Για πληροφορίες και εγγραφές παρακαλώ επικοινωνήστε εγκαίρως:
Αλεξάνδρα Τσοτανίδου
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ.: 6998104256

Kontakt^ Art Club
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ.: 2313 030427 και 6932818583

John Britton
Βιογραφικό
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του International Ensemble 'DUENDΕ' με έδρα την Μεγ. Βρετανία, με μέλη καλλιτέχνες διαφόρων τεχνών από διάφορα μέρη του κόσμου.
Καθηγητής (Λέκτορας) 'Performance' στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield (UK) όπως και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος 'Ensemble Physical Theatre : Training & Performance'. Διδάσκει στην Σουηδική Ακαδημία Μπαλέτου της Στοκχόλμης.
Μελετά και αναπτύσσει την δική του προσέγγιση στο Ensemble Σωματικό Αυτοσχεδιαστικό Θέατρο εδώ και 20 χρόνια με σεμινάρια στην Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Μεξικό και Αυστραλία. Η δουλειά του βασίζεται τόσο στο θέατρο όσο και στο χορό, έχοντας επιρροές από την Ευρωπαϊκή Εργαστηριακή Θεατρική Έρευνα.
Είναι performer (με ειδικότητα στον σόλο αυτοσχεδιασμό που έχει παρουσιαστεί στην Μ. Βρετανία, Αυστραλία, Μεξικό, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Πορτογαλλία και Ελλάδα), συγγραφέας και σκηνοθέτης με ειδικότητα το 'Ensemble Σωματικό Θέατρο', δουλεύοντας κυρίως με την δική του διεθνή θεατρική ομάδα DUENDE με περφόρμερ από Αγγλία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Καναδά και Ελλάδα (με την συμμετοχή των Αλίκη Δουρμάζερ και Εύα Τσούρου).
Έχει ήδη ολοκληρώσει τη συγγραφή του βιβλίου "Encountering Ensemble" το οποίο και αναμένεται να εκδοθεί από την Bloomsbury/ Methuen την άνοιξη του 2013.
Έχουν δημοσιευτεί εκτενή άρθρα για την δουλειά του στο επιστημονικό περιοδικό 'Total Theatre Magazine' (Looking for the Empty Spaces, Spring 2009) και το άρθρο του 'The Pursuit of Pleasure – 'Η Αναζήτηση της Ευχαρίστησης' συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο 'Theatre, Dance and Performance' , Routledge, Μαρτιος 2010.
Το Ιούλιο του 2012 πραγματοποίησε σε συνεργασία με τους Duende και την Εύα Τσουρου & Αλίκη Δουρμάζερ το 1ο Residencial Workshop 'Performing on the Edge' στα Φαρά, Λέσβου.

Info John Britton :
www.duende-ensemble.com
ensembleduende.wordpress.com
www.ensemblephysicaltheatre.com
www.facebook.com/ensembleduende

Pin It