Πρόσκληση Ευγενικής Συνεισφοράς και Προσωπικών Μαρτυριών για την Καταγραφή του Έργου σπουδαίων καλλιτεχνών της χώρας μας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας Θράκης διοργανώνει δράσεις καλλιτεχνικής παιδείας για την ανάδειξη σπουδαίων καλλιτεχνών με αξιόλογο καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο (βλ. σχετ. https://esai.gr/awards.html).

Αν και οι φετινές εκδηλώσεις θα υλοποιούνταν σε στις πόλεις Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Χανίων ακυρώθηκαν επανειλημμένα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου όλες οι δράσεις προγραμματίστηκαν να πραγματοποιηθούν με διαδικτυακές διαδραστικές πρωτοβουλίες καθώς και ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά αφιερώματα (ΕΡΤ3 & 9,58 ERT web-radio).

Φέτος, λοιπόν, στο πλαίσιο αφιερωμάτων τιμής ένεκεν στους
-Μελίνα Μερκούρη, Βραβείο Μελθάλεια, τιμής ένεκεν για την προσφορά της στην ανάπτυξη της Δραματικής Τέχνης
-Μίκη Θεοδωράκη, Βραβείο Μελθάλεια, τιμής ένεκεν για την προσφορά της στην ανάπτυξη της Ορχηστρικής Τέχνης
-Κούλα Πράτσικα, Βραβείο Μελθάλεια, τιμής ένεκεν για την προσφορά της στην ανάπτυξη της Ορχηστικής Τέχνης
-Γιώργο Τσάρα, Βραβείο Μελθάλεια, τιμής ένεκεν για την προσφορά της στην ανάπτυξη της Εικαστικής Τέχνης

δημιουργήθηκαν θεματικά φόρουμ, ένα ανά καλλιτέχνη κατάθεσης απόψεων, σχολίων, εμπειριών και κριτικών για το έργο τους, μία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Μακεδονίας Θράκης σε συνεργασία με το Περιοδικό Εναλλακτικού Πολιτισμού independent.gr. Σε αυτά τα θεματικά φόρουμ δύναται να γίνουν αναρτήσεις από οποιονδήποτε πολίτη του κόσμου. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να συνεισφέρετε σε αυτήν την προσπάθεια. Τα πιο ποιοτικά άρθρα θα αναρτηθούν σε ειδική στήλη του Ηλεκτρονικού Περιοδικού Εναλλακτικού Πολιτισμού independent.gr

Σκοπός του Φόρουμ
Εδώ είναι ένας τόπος για να καταθέσετε τις απόψεις, γνώσεις, εμπειρίες, και μνήμες σας από εκπαιδευτικές δράσεις, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, πολιτικές καταστάσεις και κοινωνικά δρώμενα σχετικά με έναν από τους παρακάτω:
-Μελίνα Μερκούρη, https://esai11.wixsite.com/awards/forum/melina-merkouri
-Μίκη Θεοδωράκη, https://esai11.wixsite.com/awards/forum/mikis-theodorakis
-Κούλα Πράτσικα, https://esai11.wixsite.com/awards/forum/koula-pratsika
-Γιώργο Τσάρα, https://esai11.wixsite.com/awards/forum/yiorgos-tsaras

Αξιοποίηση Κειμένων
Τα κείμενα που θα αναρτηθούν στο συγκεκριμένο φόρουμ, αφού αξιολογηθεί ο χαρακτήρας και η ποιότητα περιεχομένου, θα αναρτηθούν σε ειδικό αφιέρωμα σε έκαστο βραβευόμενο στο Περιοδικό Εναλλακτικού Πολτισιμού INDEPENDENT.GR

Υποβολή κειμένων
Πηγαίνετε στη σελίδα του φόρουμ και κατόπιν κάνετε login μέσω του λογαριασμού σας στο facebook ή google. Κατόπιν υποβάλλετε το σχόλιό σας στις ήδη υπάρχουσες αναρτήσεις. Επίσης, δύνασθε να ξεκινήσετε μία δική σας συζήτηση, ή ακόμη και να θέσετε ένα ερώτημα το οποίο θα απαντηθεί από εμάς, τους φίλους και γνωστούς των βραβευόμενων ή άλλων πολιτών που έχουν θέση και γνώση για το ερώτησή σας.

Τρόπος Γραφής
Προτείνεται να αναφέρετε στην αρχή το όνομα, την ιδιότητα σας και τον τύπο αναφοράς (μαρτυρία, άποψη, γνώσεις) με εκπαιδευτικό/ καλλιτεχνικό ή κοινωνικοπολιτικό έργο του καλλιτέχνη και κατόπιν το κείμενο όπως στο παράδειγμα:

Αντρέας Γεωργίου, Συνθέτης
Μαρτυρία - καλλιτεχνικό περιεχόμενο
Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης που με επηρέασε σημαντικά στην καριέρα μου. Είχε ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολιτικό έργο αλλά και ενέπνευσε πολλούς για.... Προσέφερε σημαντικά στη διεκδίκηση..." 

Pin It