Ωκεάνιον

H γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Λαμπρινής Μποβιάτσου με τίτλο «Ωκεάνιον». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Απριλίου 2020.

Εμείς

Μετά την επιτυχημένη αναδρομική παρουσίαση του έργου του Εδουάρδου Σακαγιάν στις Βερσαλίες το 2018 οι Kalfayan Galleries (Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα) με χαρά παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του εικαστικού με νέα έργα που έχουν ως σημείο αναφοράς ένα από τα δημοφιλέστερα θέματά του, τους ‘θεατές’.

Ιερή καθημερινότητα

Η γκαλερί του Black Duck παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Βερονίκης Δαμιανίδου με τίτλο «Ιερή καθημερινότητα», από τις 18 έως και τις 31 Μαρτίου 2020

Επ’ Αυτοφώρω

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει τον Μάρτιο του 2020 την έκθεση ζωγραφικής του Στάθη Βατανίδη με τίτλο «Επ’ Αυτοφώρω», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Boundless

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου εγκαινιάστηκε στην Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ " η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Λένιας Πλατανιά, με τίτλο: ' Boundless '.

After the road

Ο χώρος τέχνης ARTEVISIONE με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζει τον ζωγράφο Παναγιώτη Γκρίτζο.

Όλα είναι ένα

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Μάρης Προύζου με τίτλο «Όλα είναι ένα» από τις 4 έως και τις 14 Μαρτίου

Flashback

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του διεθνούς φήμης εικαστικού Ιωάννη Καραλιά, με τίτλο «Flashback» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 19.30. Πρόκειται για μια αναδρομική́ έκθεση που περιλαμβάνει έργα που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης από το 2009 έως το 2019.

Χωρίς Τίτλο

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάστηκε η τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Χάρη Περιορέλλη με τίτλο “Χωρίς Τίτλο” την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020.

Νοσταλγία

20 χρόνια Μουσείο Φρυσίρα - Ζωγραφιές της δεκαετίας του 1980

Φωνές που σιώπησαν…

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί για δεύτερη φορά την προσωπική έκθεση ζωγραφικής του Θοδωρή Χαριζάκη με τίτλο «Φωνές που σιώπησαν..» από τις 18 έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Εδουάρδος Σακαγιάν ‘ΕΜΕΙΣ’

Μετά την επιτυχημένη αναδρομική παρουσίαση του έργου του Εδουάρδου Σακαγιάν στις Βερσαλίες το 2018 οι Kalfayan Galleries (Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα) με χαρά παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του εικαστικού με νέα έργα που έχουν ως σημείο αναφοράς ένα από τα δημοφιλέστερα θέματά του, τους ‘θεατές’.

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Γέρου

Ο διεθνής εικαστικός μας Δημήτρης Γέρος εκθέτει 30 έργα ζωγραφικής, από τις 6 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου 2020, στην κεντρική Αίθουσα του Εικαστικού Κύκλου ΔΛ, Ακαδημίας 6, στο Κολωνάκι. Tα έργα έγιναν τα τελευταία 27 χρόνια στην Ελλάδα και στην Αμερική.

Η Ελληνικότητα γενεσιουργός αιτία του Ευρωπαϊκού ιδιώματος  – το ημιτελές παζλ

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του ΚΩΣΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, με τίτλο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΓΕΝΝΕΣΙΟΥΡΓΟΣ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΙΔΙΩΜΑΤΟΣ - ΤΟ ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΠΑΖΛ-».

Μνήμη

Η Govedarou Art Gallery, Γ.Παπανδρέου 5(πρώην Ανθέων, στάση Γεωργίου) διοργανώνει στο χώρο της την ατομική έκθεση της εικαστικού Νίνας Μιχαηλίδου με τίτλο “Μνήμη”.

101  on  paper

Στην εποχή που οι ρυθμοί μας έχουν αυξηθεί ραγδαία και η καθημερινότητα περνάει βιαστικά, η Τέχνη τείνει να γίνει είδος πολυτελείας και να αποσχιστεί από τη ζωή μας παντελώς. Σε μία προσπάθεια να ξαναφέρουμε την Τέχνη στη ζωή μας, σας παρουσιάζουμε την αρχή μιας δράσης που σκοπό έχει να επαναπροσδιορίσει την οπτική του ανθρώπου για τη Τέχνη, να αναπτύξει μια πιο άμεση σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού, και να κάνει πιο εφικτή την απόκτηση έργων, ώστε να κάνουμε την καθημερινότητα πιο όμορφη.

Ελληνικό Τοπίο

Η Έκθεση «Ελληνικό Τοπίο» του Άρη Λιάκου, παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έως και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου. Ο Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 ατομικές εκθέσεις από το 1986 μέχρι και σήμερα.

Στιγμιότυπα

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:00, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ. η ατομική έκθεση «στιγμιότυπα» του Παύλου Μιχαηλίδη.

Συν-Φωνία σε “άναρχο” Ματζόρε

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Σπύρος Γεώργας παρουσιάζει την 11η ατομική του έκθεση ζωγραφικής, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, στην γκαλερί «Art Gallery Pandora», οδός Αδριανού 70 στην Αθήνα.

Telegraph Road…on canvas

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιεί το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00, τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του εικαστικού Θοδωρή Μαρκόπουλου, με τίτλο «TelegraphRoad…oncanvas»

Το πνεύμα του ‘60 - Περιήγηση σ’ έναν κόσμο που έφερε το αύριο

Εγκαινιάζεται στις 16 Ιανουαρίου (ώρα 19.00) στο T.A.F./ the Art Foundation (Νορμάνου 5, Μοναστηράκι) η ατομική έκθεση της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη με 25 ακουαρέλες εμπνευσμένες από την Αθήνα της δεκαετίας του ’60.