Το πνεύμα του ‘60 - Περιήγηση σ’ έναν κόσμο που έφερε το αύριο

Εγκαινιάζεται στις 16 Ιανουαρίου (ώρα 19.00) στο T.A.F./ the Art Foundation (Νορμάνου 5, Μοναστηράκι) η ατομική έκθεση της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη με 25 ακουαρέλες εμπνευσμένες από την Αθήνα της δεκαετίας του ’60.

Αταξίες

Το παλαιοπωλείο ΜΑΡΤΙΝΟΣ, με χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Δέσποινας Θεοδωρίδου, με τίτλο «Αταξίες». Η έκθεση περιλαμβάνει ασπρόμαυρα σχέδια σε χαρτί, με μεικτή τεχνική και ιδιαίτερη έμφαση στην υφή.

Ιστορίες Θιάσου

Η γκαλερί του Black Duck παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Αλεξάνδρας Γκίνη και της Μαρίας Τσινιά με τίτλο «Ιστορίες Θιάσου»

Αστική Εντροπία

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος υποδέχεται το 2020 με την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη με τίτλο «Αστική Εντροπία». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου.

New Paintings

Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ την τρίτη ατομική έκθεση του διεθνή καλλιτέχνη Δημήτρη Τζαμουράνη με τίτλο New Paintings.

Η ποιητική μετάπλαση στην αντικειμενική πραγματικότητα του Diego Velázquez

Ζωγραφική και μόνο ζωγραφική. Ο Diego Velázquez δεν ενδιαφερόταν να απεικονίσει τον κόσμο, όλα όσα μας περιβάλλουν απτά ή νοερά, ήθελε μονάχα να τα προσαρτήσει στη ζωγραφική επιφάνεια.

On the Move

Η Domus Art Gallery, ένα πρωτότυπο κόνσεπτ γκαλερί με έδρα τη Βουλιαγμένη που συνδυάζει την οικειότητα του σπιτιού με την έκθεση έργων τέχνης, φιλοξενεί από τις 18 Δεκεμβρίου 2019 έως και την 31η Ιανουαρίου 2020 την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Καρδιακού, με τίτλο «On the move».

Night Garden

Οι Kalfayan Galleries (Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα) παρουσιάζουν την ατομική έκθεση της Ελληνο-Αιγύπτιας καλλιτέχνιδος Farida El Gazzar. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 20.00 – 22.00.

Τα τετράδια της Πόλης

Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνει στο Λουτρό των Αέρηδων, μνημείο οθωμανικών χρόνων που περικλείει μνήμες και αισθήσεις αιώνων και διαχρονικό σημείο συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών, την έκθεση «Τα Τετράδια της Πόλης» με έργα της Ειρήνης Βογιατζή.

Genesis gallery- Γιώργος Λουλούδης-Καταγωγές

Στο έργο του Γιώργου Λουλούδη[Κέιπ Τάουν,Νότιος Αφρική,3-1-1970]το "Δόσιμο"[Διαστάσεις 100 χ 100 εκατοστά]ο καλλιτέχνης εκθέτει μία σκηνή νοσοκομείου και ένα νεαρό ασθενή που δέχεται τη θαλπωρή και τη φροντίδα ενός προσώπου που ανιδιοτελώς και αφειδώς παρείχε προς το πρόσωπο αυτό,ενώ ένα τρίτο πρόσωπο είναι αμέτοχο και αδρανές στην όλη διαδικασία.

"Άτιτλο 14"[2018][Λάδι σε καμβά][Διαστάσεις: 100 χ 120 εκατοστά]

Βασίλης Σούλης-Άνθρωπος που πέφτει

Resist

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος αποχαιρετά το 2019 με τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, στην Ελλάδα, του Ολλανδού Victor Bakker με τίτλο “Resist”.

Σύννεφα και κατσιφάρες

Η γκαλερί του Black Duck παρουσιάζει την τρίτη κατά σειρά έκθεση ζωγραφικής του Λουδοβίκου των Ανωγείων από την Τρίτη 3 έως και τις 14 Δεκεμβρίου.

Καταγωγές

Η gallery genesis παρουσιάζει: Γιώργος Λουλούδης «Καταγωγές» / Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 / Ώρα 20:00 / Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Επιμέλεια έκθεσης: Γιώργος Τζάνερης

Angel

Η Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15, Θησείο) έχει την τιμή να παρουσιάζει την ατομική έκθεση της ζωγράφου Χριστίνας Μιχαλοπούλου με τίτλο "Selfie", και σας προσκαλεί να παραστείτε στα εγκαίνια της που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:00 (οκτώ το βράδυ).

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΒΕΒΑΣ μετά το χρωμα 1.60x1.90cm

από τον Πέτρο Καραβέβα στην γκαλερί Art Prisma

Ατομική έκθεση Ζωγραφικής του Απόστολου Πλαχούρη

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει - Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 , ώρα 19.30

Some Colonies Are Less Important Than Others

Η Phoenix Athens παρουσιάζει την ατομική έκθεση ῾Some Colonies Are less Important than Others᾽ της Ελένης Τσαμαδιά.

Επαυξημένη ζωγραφικότητα

Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 στις 8.30 το βράδυ τη δεύτερη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Λάμπρου Ψυρράκη.

Aspects of woman and water

Η Govedarou Art Gallery, Γ.Παπανδρέου 5 (πρώην Ανθέων, στάση Γεωργίου) στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει στο χώρο της την ατομική έκθεση της εικαστικού Μαρίας Ζήση με τίτλο “Aspects of Woman and Water”.

Genesis gallery-Kωνσταντίνος Eσσλιν-One

Kοινό χαρακτηριστικό της σειράς έργων του Κωνσταντίνου Έσσλιν[Αθήνα,Ελλάδα,11-5-1982] είναι οι γκρίζες μορφές τους που επενδύονται από μια σειρά ψυχρών ή θερμών χρωμάτων και τα οποία είναι ανάλογα των συναισθηματικών δονήσεων που θέλει να εκπέμψει ο καλλιτέχνης για τους ήρωές του.